Hartverwarmende tv: Danny vindt liefde tijdens pottenbakken in 'The Dateables'

Media door Roos

Het aandoenlijke programma The Undateables is terug op de buis onder een nieuwe naam: The Dateables, omdat immers iedereen te daten is. En dat blijkt maar weer het geval tijdens deze hartverwarmende eerste aflevering, waarin onder andere Danny de liefde gevonden lijkt te hebben tijdens een potje pottenbakken met Claudine. Ze houden allebei van dansen en 3D-kaarten maken, dus niets lijkt die klik nog in de weg te staan.

Danny zoekt een lieve mooie dame

Danny brengt wekelijks de reclamefolders rond in Wageningen. Hij is verstandelijk beperkt, woont bij zijn ouders op zolder en werd geboren als Renske. “Ik ben lief en stoer tegelijk”, vertelt Danny, “ik zoek een lieve, mooi dame.” Nou, dan is hij bij The Dateables aan het juiste adres, want datingcoaches Judith en Kim zijn de utlieme matchmakers.

Lees ook: Oh dear! Meghan Markle breekt een koninklijke regel

Stel van weinig woorden

Uitgezwaaid door het thuisfront gaat Danny op pad. Met een cadeautje onder de arm en zonnebril op z’n neus is hij er helemaal klaar voor. Als Claudine aan komt lopen verloopt de ontmoeting ietwat stroef. Na het gebruikelijke voorstelrondje staan ze wat naar elkaar te giechelen en Danny knikt goedkeurend. Dat het een stel van weinig woorden is, is wel duidelijk:

Danny: Hoe gaat het?

Claudine: Goed.

Stilte.

Claudine: Wat doe je in het dagelijks leven?

Danny: Horeca, jij?

Claudine: Schoonmaak

Danny: Oh, da’s ook wel leuk, toch?

Potje pottenbakken

Nadat ze elkaar wat over de schouders hebben geaaid is het tijd voor de date: pottenbakken. Claudine is in haar nopjes: “Hij gaf me een aai en cadeautje.” Hoewel het pottenbakken minder makkelijk lijkt, komt er een mooi potje uit. Toepasselijk, want op elk potje past een deksel. Danny vindt Claudine een leuke spontane meid en ziet haar wel als zijn vriendinnetje. Claudine vindt Danny een leuke lieve jongen. Zucht, kon het leven maar altijd zo eenvoudig zijn.

Heel Nederland slaakte een zucht

Dat de terugkeer van het programma niet alleen bij onze redactie in goede aarde viel, bleek wel uit de reacties op Twitter. Heel Nederland leek een zucht van vertedering te slaken en heel even was het leven gewoon eenvoudig en fijn. 

Bekijk hier de hele aflevering van The Dateables

Beeld: NPO 3

Lees ook: VIDEO: Ex-vriend Barbie terug naar Kirchberg