Gossip Girl-acteur Ed Westwick beschuldigd van verkrachting

Media door Redactie Ze.nl

De ene naam na de andere valt in de wereldwijde #MeToo-affaire. De laatste naam die hieraan toegevoegd kan worden? Niemand minder dan Ed Westwick, die de rol van Chuck Bass in Gossip Girl speelde. Gisteren plaatste de 27-jarige actrice Kristina Cohen haar heftige verhaal op haar Facebook.

Verlamd

In haar verhaal schrijft de actrice dat ze in de tijd van het voorval datete met een bevriende producer van Ed. Hij nam haar mee naar het huis van de acteur waar Ed na verloop van tijd zou hebben voorgesteld 'allemaal met elkaar te neuken'. Toen de actrice naar eigen zeggen moe werd en naar huis wilde, stelde Ed voor dat ze in de logeerkamer een dutje zou doen. Na een tijdje werd ze wakker, met Ed bovenop haar. Hij had zijn vingers bij haar ingebracht. Ze wilde hem tegenhouden, maar hij was te sterk: hij hield haar hoofd vast en zei dat hij haar 'zou neuken'. Naar eigen zeggen was ze in de opvolgende minuten verlamd en kon ze niets doen of uitbrengen.

Ed Westwick heeft zelf nog niet gereageerd op het verhaal van Kristina. 

Update: Ed heeft inmiddels deze reactie op zijn Twitter-account geplaatst.

Hieronder het oorspronkelijke Facebook-bericht:

Geschokt

Toen ze haar verhaal aan haar toenmalige vriend vertelde, zei hij dat het ook haar schuld was, ze had immers actief meegedaan. Ze schrijft ook dat hij haar had ontmoedigd het verhaal aan anderen te vertellen, omdat Ed haar toch wel kapot zou maken. Op Twitter wordt inmiddels geschokt gereageerd. Ed Westwick heeft door zijn populaire rol als Chuck Bass in Gossip Girl een grote schare fans. Onlangs werd er nog enthousiast gereageerd op een geplande remake van Gossip Girl. Hierbij zouden veel oude castleden betrokken zijn. Maar of dit nog doorgaat...?

Lees ook: De 'Nederlandse Harvey Weinstein' is bekend: Job Gosschalk bekent 'grensoverschrijdend gedrag' in verklaring