Vinden wij leuk: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

Media door Michelle Bakker

In principe valt niemand op de Ze-redactie in de beoogde leeftijdsgroep van Omroep MAX, toch vallen de programma's van deze zender bij ons allemaal bijzonder vaak in de smaak: Heel Holland Bakt, Bed and Breakfast en Groeten van Max zijn enkele favorieten. En daar kunnen we nu weer een nieuwe naam aan toevoegen: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen! De serie met onder andere André van Duin in de hoofdrol was gisteravond voor het eerst te zien op tv en we kunnen nu al niet wachten op het vervolg.

Hendrik Groen
Beeld: Omroep Max/Elmer van der Marel

Hendrik Groen

De dramaserie is gebaseerd op het boek Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen. In dit fictieve dagboek beschrijft het personage Hendrik Groen zijn leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik mag dan wel oud zijn, maar hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Hendrik wordt gespeeld door acteur Kees Hulst en zijn beste vriend Evert wordt gespeeld door André van Duin.

Dat we niet de enige fans zijn blijkt uit de mooie kijkcijfers: maar liefst 1,8 miljoen mensen stemden gisteravond af op de nieuwe Omroep MAX-serie. Gemist? De eerste aflevering van Hendrik Groen kun je hier terugzien

Lees ook: Hoera! Nieuwe afleveringen Boer Zoekt Vrouw op tv