Boek 'Judas' van Astrid Holleeder wordt televisieserie

Media door Roos

Er zal een Amerikaanse televisieserie gemaakt worden van Judas, het boek van Astrid Holleeder. In de Nederlandse bestseller omschrijft Astrid hoe haar broer, Willem Holleeder, het leven van hun familie terroriseerde. 

De entertainmentwebsite Deadline noemt het boek "het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal van Holleeders leven als jongste zus van Willem Holleeder, Nederlands beruchtste crimineel." Volgens de producenten is Judas "een verhaal over familie, verraad en de ontwikkeling van een vrouw die het ondenkbare wist te ontgroeien."

Lees ook: Zien: Zorgenkindje Emma van 64 cm viert 6e verjaardag in Arie En De Kleine Mensen

Bestseller

Judas was in Nederland het bestverkochte boek van 2016 en volgens Deadline is er flinke strijd geweest om de rechten van het boek. Uiteindelijk hebben productiemaatschappijen Atlas Entertainment en Amber Television de strijd gewonnen. Atlas Entertainment produceerde onder andere de hitfilm van dit jaar. Wonder Woman. Amblin is het productiehuis achter onder meer series The Americans en Bull.

Het nog onbekend wanneer de serie in productie zal gaan en wordt uitgezonden. De Engelstalige versie van het boek zal voorjaar 2018 in de Amerikaanse boekenwinkels liggen.  

Lees ook: Oeh la la! Er komt een nieuw Fifty Shades of Grey-boek