Jesse M. ontkent Pull a pig-grap: 'Ze heeft alles verzonnen'

De maatschappij door Laura

De halve wereld sprak er gisteren over: de wrede grap van de Nederlandse Jesse M. die hij uithaalde met de Britse Sophie Stevenson. Door Engelse, Australische, Amerikaanse en Nederlandse nieuwssites werd hij compleet door het slijk gehaald om de lullige actie. Ook op social media werd hij aan de schandpaal genageld. Maar Jesse ontkent alles, Sophie zou het hele verhaal hebben verzonnen. Hij vertelt zijn kant van het verhaal. "Ik ken dat hele spel niet en niemand in mijn omgeving."

jesse m sophie pigged

Pull a pig

Het verhaal volgens Sophie in het kort: zij en Jesse hadden een romance in Barcelona, waarna hij haar in Nederland uitnodigde. Toen ze aankwam in Amsterdam, was Jesse nergens te bekennen. Enkele uren later kreeg ze een berichtje via Snapchat dat ze 'pigged' was. 'Pull a pig' is een zogenaamd spel waarbij een groep jongens proberen om het lelijkste meisje mee naar huis te nemen. 

Lees ook: Britse pers woedend op Nederlandse Jesse M. om wrede grap

Heksenjacht

"Dat hele verhaal is volledig verzonnen," vertelt Jesse in een telefoongesprek met Metro gisteren eind van de middag. "Ik ken dat hele spel niet en niemand in mijn omgeving. Ik word hier gewoon kapotgemaakt. Na dat stuk op Geenstijl zijn mijn ouders, mijn zus en ik bedreigd. Het is een heksenjacht.”

Nadat het bericht van Sophie viral ging, begon de klopjacht om Jesse te vinden. Geenstijl en The Sun waren hier actief mee bezig. "Geen enkele krant uit Engeland heeft mij gebeld voor wederhoor. De berichtjes die in die tabloids staan zijn of door Sophie of door de kranten gemaakt, want ik heb ze niet verstuurd."

Ook de moeder en vader van Sophie zijn geïnterviewd door de tabloids. Metro schrijft dat Jesse Sophie elke dag zou bellen volgens de moeder. Ook daar klopt niets van, zegt Jesse. "Na Barcelona heb ik geen enkel telefonisch contact meer met haar gehad.”

Sophie zou uren op Schiphol hebben gewacht, maar Jesse vraagt zich af of ze überhaupt wel op de vluchthaven is geweest.

Pfff.. wie moeten we nou geloven...? Jesse heeft inmiddels een advocaat in armen genomen, namelijk Yehudi Moszkowicz. 

Lees de officiële verklaring van Jesse M. hier:

Lees ook: Alex werd verkracht door sugardaddy: ‘Hij zou krijgen waar hij voor had betaald'