Met dit trucje is jouw McDonald's menu altijd op z'n lekkerst

Eten door Redactie Ze.nl

'Effe langs de McDonald's'... geef maar toe dames: voor velen van ons de ultieme guilty pleasure als je zin hebt om culinair uitzonderlijk te zondigen. Wel zo fijn dat áls je dan een keer voor een vette bek bij McDonald's gaat, je maaltijd dan ook op en top vers is. Een oud-medewerker van de fastfoodketen heeft de ultieme truc prijsgegeven waarmee je zeker bent van een verse McDonald's bestelling. Hulde!

McDonald's

Bonnetje erbij

Volgens de Londenaar Kamran Adan ben je sowieso verzekerd van een verse burger en frietjes als je het volgende onthoudt: bestel altijd iets tussen 12 en 14 uur 's middags of tussen 17 en 19 uur én vraag altijd om de bon. De reden hierachter? "Dit is het moment dat wij altijd het meest alert moesten zijn. Op deze tijdstippen hadden we de grootste kans op mystery shoppers die ons kwamen controleren.  Wie een bonnetje vraagt, krijgt hoe dan ook een voorkeursbehandeling met een burger die net van de bakplaat komt, patat direct uit de frituur en een kakelvers broodje. De bedrijfsleiders willen hun vestiging hierdoor zo goed mogelijk laten scoren."

Nederland

Volgens Kamran vragen mystery shoppers altijd om bonnetjes om hun aankoop later te kunnen declareren. "Mensen die om bonnetjes vroegen kregen altijd de beste service en vervolgens de perfecte maaltijd." Of het in Nederland ook zo werkt, kunnen we helaas niet bevestigen. Volgens een woordvoerder wordt er bij de Nederlandse Mac niet met eigen mysteryshoppers gewerkt en zijn de tijden wellicht dus ook anders. Daarbij: als je een klacht hebt over een McDonald's kun je die altijd kwijt op hun website. McDonald's vestigingen hier mogen dus eigenlijk sowieso nooit een steekje laten vallen. 

Lees ook: WIN: Doe mee aan ons onderzoek en win OGX haarpakket

Bron: AD