Ontdek welke beha het beste bij jouw borsten past

Lichaam door Roos

Wanneer je lingerie koopt, speelt niet alleen je cupmaat een rol. Het is namelijk ook slim om rekening te houden met de vorm van je boobies. Er zijn ongeveer zeven verschillende type borsten en is er voor elke vorm een beha die daar het beste bij past. Welke type ben jij?

1. Rond

Mensen met dit type borst hebben het makkelijk, want zij kunnen elk type beha aan. Van balconette tot bralette, deze borsten zijn van zichzelf al rond gevormd en hebben weinig support nodig. Zorg wel dat je ze goed ondersteund, want je wil natuurlijk niet dat ze hun natuurlijke vorm verliezen en gaan hangen.

 

2. Oost-West

De naam zegt het al, bij dit type wijzen de tepels naar buiten toe. Ook als je borsten iets naar buiten hangen. Bij dit type kun je het beste een T-shirtbeha dragen, zodat de vorm van je borsten iets ronder wordt.

 

3. Breed ingestelde borsten

Heb je veel ruimte tussen je borsten? Dan val je in deze categorie. Ze zijn iets voller dan de Oost-West categorie. Kies voor een beha met een beetje push-up aan de zijkant, zodat ze support naar binnen krijgen.

 

4. Druppels

Ook hier verraadt de naam het type borst al. Deze borsten vallen als een druppel naar beneden. Ze zijn aan de onderkant iets voller dan aan de bovenkant. Lucky you als je in deze categorie valt, want bijna elk type beha zit mooi.

 
 

Een bericht gedeeld door ThirdLove (@thirdlove) op

5. Slanke borsten

Als jij in deze categorie valt zijn je borsten aan de bovenkant dunner en onderin wat voller. Daarnaast zijn ze langer dan dat ze breed zijn. Doorgaans komen deze borsten in kleine cupmaten voor. Een bralette staat prachtig bij jouw klein maar fijne borsten. Voor wat meer volume trek je een push-up beha aan.

 

6. Asymmetrisch

Hoewel het gek klinkt, komen ongelijke borsten bij heel veel vrouwen voor. Vaak is de linker borst groter omdat die het hart beschermt. Vaak is het verschil zo klein dat het bijna niet opvalt. Wanneer je toch twee ongelijke cup-maten hebt, koop dan een beha waarbij je de pads kunt verwijderen.

 

7. Belvormig

Belvormige borsten hebben iets weg van de slanke borsten, maar zijn groter. Deze borsten hebben steun nodig, dus blijf weg bij de balconettes. Daar tuimelen ze namelijk zo overheen. Kies in plaats daarvan voor een beha met een ronde cup die veel steun geeft. Op die manier zijn je borsten over 30 jaar nog net zo mooi.

 
 

Een bericht gedeeld door ThirdLove (@thirdlove) op

Naast welke beha het beste bij jouw borst past, is het natuurlijk vooral belangrijk dat het lekker zit. Elke borst is verschillend, dus experimenteer met verschillende type beha's totdat je weet welke het beste bij jou past!