8 bizarre delicatessen die je liever laat staan

Eten door Roos
1 van 2

Als je op vakantie bent is het altijd leuk om de cultuur op te snuiven en je onder de locals te begeven. Je leert wat woordjes en proeft alle lekkernijen die het land te bieden heeft. In Italie is dat bijvoorbeeld pizza en in Duitsland curryworst. Toch zijn er een aantal landen waar je de lokale delicatesses liever laat staan…

 

Balut (ei met foetus)

Dit is een zachtgekookt ei waar de eendenfoetus nog in zit. Je kunt het in één keer naar binnen slurpen, omdat de botten van het diertje nog zacht zijn. Mmm, krijg je er trek van? Het wordt overal op straat verkocht in de Filipijnen en Vietnam en is een echte delicatesse.

 

Een bericht dat is gedeeld door @anime_ramen op

Apenhersenen

In China staat een zacht gekookt apenbrein geregeld op het menu. De manier waarop het wordt klaargemaakt staat nog meer ter discussie dan de delicatesse zelf, omdat er wordt gezegd dat de apen nog leven wanneer de hersenen eruit gehaald worden... 

Tonijnenogen

Als je vindt dat álles van een dier gebruikt moet worden, is dit helemaal jouw ding! In Japan wordt het op smaak gebracht met wat peper en zout of in een soepje gedaan. Smullen maar!

 

Een bericht gedeeld door Ivan Tung (@ivan.tung) op

Smalahove (schapenkop)

Noorse gezinnen vieren de kerst met hun hele familie en een flinke schapenkop op tafel. Eerst wordt deze delicatesse gedroogd en gerookt en vervolgens drie uur lang gekookt. Is een hoofd teveel voor je? Je kunt je ook beperken tot de hersenen. Yum.

Lees verder op de volgende pagina. 

 

Lees ook: Slik! Bij deze 8 gerechten eet je levende dieren