6 Disney-films die geflopt zijn

Media door Laura
1 van 2

Disney-films, wie is er niet mee groot geworden? Ook na je kinderjaren, kom je de klassieke muizenoren nog overal tegen. Denk maar aan de 500 animatie-en speelfilms and counting, elf pretparken over de hele wereld en talloze tv-kanalen en -series die het merk rijk is. Alles wat “Disney” aanraakt, verandert in goud… toch? Niet helemaal, want niet ieder door Walt Disney Studio’s geproduceerde film wordt een dikke hit. Kende jij deze keihard geflopt films al?

Geflopte Disney-films

Tomorrowland

Na veel boek- en stripverfilmingen was het volgens de Disney-bazen tijd voor iets vers. Bad move. Zelfs George Clooney als sterspeler kon de sci-fi film niet redden. Met een winst van 9 procent is Tomorrowland één van de grootste floppers uit de Disney-geschiedenis.

 

Lone Ranger

Met Johnny Depp in de hoofdrol moet het wel goed komen, dachten de casting directors van Lone Ranger waarschijnlijk. Maar wat voor Pirates of the Caribbean wel werkte, gold niet voor deze film. Met een budget van 215 miljoen dollar, was de winst van 260 miljoen ver onder de standaarden.

 

John Carter

Een halfnaakte knappe acteur met een voorbestemd lot, fantasiebeesten en een buitenaardse wereld. Ze leken de ingrediënten voor een hit te zijn. Volgens insiders is de film geflopt omdat het 100 jaar oude boek John Carter toch niet zo bekend en geliefd was bij de mensen als gedacht… No shit.