9 redenen waarom je blij mag zijn dat je nu niet op Lowlands bent

Vrije tijd door Michelle Bakker

Ik ga je alvast waarschuwen: dit artikel is geschreven met een lichtelijk zure en verdrietige ondertoon. En dat heeft zo z'n redenen, want ondergetekende was jarenlang fervent Lowlandsbezoeker. Helaas kon ik er dit jaar niet bij zijn door meerdere redenen en dus probeer ik in de aanloop naar het leukste festival van Nederland continue te herhalen waarom het alleen maar góed is dat ik er niet bij ben. Ben jij ook een thuisblijver tegen wil en dank? Lees dan onderstaande redenen om het Lowlandsloze weekend met zo weinig mogelijk buikpijn door te komen. 

1. Jouw voeten blijven dit weekend droog. Helemaal droog zal het niet blijven in Biddinghuizen en dat betekent: natte voeten als je je tent uitstapt. Niet bij jou. Jij stapt vanuit je bed rechtstreeks twee warme pantoffels in.

2. Geen klamme kussens of slaapzakken. Tenzij je ligt te kwijlen natuurlijk, maar daar gaan we gemakshalve maar even niet vanuit. Wakker worden op een droog kussen: je staat er normaliter niet bij stil, maar het is een luxe. Net als vier poten onder je bed.

3. Je kunt thuis lekker naar je eigen guilty pleasures luisteren. Radio 10 aan en geen pretentieus geneuzel over The xx, Editors, alt-J, Cypress Hill, Elbow, Flume, Iggy Pop of London Grammer. Whitney Houston en Mariah Carey zijn je beste vriendinnen dit weekend. 

4. Je bespaart een paar honderd euro. Kaartjes, vervoer, bier, eten, nog meer bier, nog meer eten: je bespaart met gemak een flink bedrag dit weekend. 

5. Die twee van The Green Happiness kom je sowieso niet tegen dit weekend. En dat is altijd winnen.

6. Je kunt naar de wc wanneer je maar wilt. Zonder een muntje, zonder een rij, zonder vieze poepstrepen van anderen. 

7. Er komt een volwaardige straal uit jouw douche dit weekend. Het uitspoelen van je shampoo is gewoon binnen een minuut gepiept!

8. Je ontbijt bestaat bij jou uit iets meer en iets voedingrijkers dan wodka en Snelle Jelle's. 

9. Maandag ben je hartstikke fris en fruitig. Jij lacht na dit weekend het hardste, want geen Lowlands = geen kater of dinsdagdip.

Negen redenen, en ik hoop dat je er ook maar een beetje iets aan hebt. Laat het een klein pleistertje op de wond zijn. Want heel eerlijk: het blijft eigenlijk gewoon huilen natuurlijk. Dus Lowlands, tot volgend jaar!