VIDEO: Sinead O'Connor vertelt over haar suïcidale gedachten in hartverscheurende video

Celebs door Redactie Ze.nl

Het gaat niet goed met Sinead O'Connor. De 50-jarige zangeres die in de jaren '90 definitief doorbrak met haar hit Nothing Compares to You zegt dit zelf in een video die ze vandaag heeft geupload op haar Facebook-pagina. Naar eigen zeggen is ze suïcidaal, eenzaam en leeft ze in een motel in een slecht gedeelte van New Jersey.

Sinead O'Connor

Bipolaire stoornis

Meer dan tien jaar geleden werd er een bipolaire stoornis vastgesteld bij Sinead, die moeder is van vier kinderen. Sindsdien worstelt ze regelmatig met depressie en posttraumatische stressstoornissen.

"Heksenjacht"

Haar tranen en woorden in de video gaan door merg en been. "Er is absoluut niemand anders in mijn leven dan mijn dokter en psychiater, die de liefste man op aarde is. Hij zegt dat ik een held ben en dat is zo ongeveer het enige dat mij overeind houdt op dit moment... en dat is best zielig. Ik wil dat iedereen weet hoe het is en daarom maak ik deze video. Mentaal niet in orde zijn is zoals drugs: het maakt niet uit wie je bent en wat nog erger is is het stigma. Ook voor het stigma maakt het niet uit wie je bent. Opeens behandelen alle mensen die van je horen te houden je als shit. Het lijkt wel een heksenjacht."

Bekijk hieronder de video.

Fans

Veel fans zijn ongerust en waren snel met lieve woorden onder haar video. Wij hopen in ieder geval van harte dat deze 'cry for help' snel gehoord wordt door de personen die daadwerkelijk iets voor haar kunnen betekenen.

Update: inmiddels is er een nieuw bericht op haar Facebook geplaatst. Deze lijkt te zijn geschreven door een bekende van Sinead:

"Hoi allemaal, ik post dit uit Sineads naam om iedereen te laten weten dat ze veilig is en niet suïcidaal. Ze is omgeven door liefde en ontvangt de beste zorg. Ze wilde dit graag posten omdat er zoveel mensen bezorgd zijn. Ik zal geen vragen beantwoorden, dus wees alstublieft begripvol. Ik hoop dat dit jullie iets geruster maakt."