Niet oke: terrasbezoeker fotografeert serveerster onder haar rokje

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Een stevig staaltje denigrerend seksisme, want het zal je gebeuren: je doet naarstig je werk als serveerster wanneer een van je gasten zijn telefoon onder je rokje houdt om een foto te maken. Het overkwam de studente Milou Deelen, die geen moment aarzelde en de man hierop aansprak. Uit woede en frustratie schreef zij een brief aan de 'fotograferende grapjas' die vandaag in de Amsterdamse krant Het Parool verscheen. 

"Ik hoop dat u 's ochtends wakker werd en zich realiseerde dat wat u heeft gedaan buitengewoon onbeschoft was," begint de brief van Milou, die werkzaam is als serveerster bij de Waterkant, een populair eetcafe in Amsterdam. Ze vertelt vervolgens hoe ze werd gevraagd een foto te maken van zijn groep aan tafel, en terwijl ze dat deed maakte de jongeman een foto van onder haar rokje. Milou kreeg echter door wat er gebeurde en griste de telefoon uit zijn handen. "En inderdaad, met één druk op de knop zag ik dat u foto's had gemaakt onder mijn rokje."

Nadat ze de foto's verwijderde vertelde ze haar manager wat er zojuist was gebeurd en werden de gasten van het terras gestuurd. De man had nog wel een verklaring: "Mijn perceptie is anders dan die van haar, het was niet seksistisch bedoeld." 

De gehele brief is hier te lezen. 

UPDATE: Inmiddels wordt er op social media uiteenlopend gereageerd op het voorval. Hier een greep uit enkele tweets: