Dit is het verhaal van die dikke passagier die bij je in het vliegtuig zit

De maatschappij door Annelot
1 van 6

Een Amerikaanse vrouw onder de naam 'Your Fat Friend' schijft op Twitter een openhartig verhaal over haar ervaringen in vliegtuigen als iemand met chronisch overgewicht. “Ik moet met het vliegtuig reizen, maar ik ben dik”, schrijft ze.

Zo doet ze onder andere een boekje open over de voorzorgsmaatregelen die zij moet nemen voordat ze vliegt en haar ervaringen met andere passagiers. Het is een schrijnend verhaal dat laat zien hoe er door sommige mensen (en bedrijven) wordt omgegaan met dikke mensen.

“Ik vloog een tijdje terug met JetBlue, toen een passagier, terwijl ik naast hem zat, bij een stewardess ging klagen dat hij een andere stoel wilde. Dat kreeg hij uiteindelijk voor elkaar door met een andere passagier te ruilen. Vervolgens keek de stewardess mij de hele vlucht niet aan, net als de andere passagiers in mijn buurt. Ik voelde me zo dik en onzichtbaar, dat ik moest vechten tegen mijn tranen”.

Dit soort dingen maakt de vrouw aan de lopende band mee. Vliegen is daarom alleen al verschrikkelijk voor haar, maar er is nog meer. De vrouw deelt een lijstje met dingen die zij allemaal doet om de andere passagiers zo min mogelijk tot last te zijn:

  • Ze onderzoekt het beleid van vliegtuigmaatschappijen, omdat sommigen haar blijkbaar zonder pardon het vliegtuig uit mogen zetten omdat ze te dik is.
  • Ze koopt een business-ticket óf twee economy-tickets, zodat ze zo min mogelijk ruimte van andere passagiers inneemt.
  • Ze betaalt extra om haar bagage apart te kunnen inchecken, zo geeft ze haar medereizigers geen extra aanleiding om over me te klagen'.
  • Ze heeft een speciale manier om te gaan zitten: “Mijn lichaam tegen de cabinewand gedrukt, met mijn armen gekruist strak over mijn borst geklemd zodat ik degene naast mij niet aanraak.”Ze heeft zelf een verlengstuk gemaakt zodat de veiligheidsgordel om haar lichaam past.

En dan de opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt, want die zijn ook niet mals! Ze krijgt op dagelijkse basis dingen te horen als: ‘jij bent zo dik dat je schaduw zou kunnen verkopen’ en ‘je bent zo dik dat je een matras nodig hebt als maagverband’.

Lees hieronder haar tweets: