Blog Techgirl: Zo gebruik je het regenboogvlaggetje op Facebook

Media door Anke Horstman

Er is een nieuw alternatief voor de ‘standaard like’ op Facebook. Sinds kort kun je ook kiezen voor een regenboog-vlaggetje. Tenminste... als je de functie zelf even aanzet.

Why?


Al enige tijd hebben we meer ter beschikking dan alleen de ‘thumbs up’. Verliefd, boos, geërgerd: er zijn heel wat manieren om tegenwoordig te reageren. Om extra aandacht te vragen voor de LGBTQ gemeenschap, is daar nu ook het regenboog-vlaggetje bij gekomen. Oftewel: Rainbow Pride. Je spreekt er je trots mee uit.

Nederland nog niet aan de beurt


De functionaliteit is automatisch beschikbaar gesteld voor iedereen in Amerika, omdat het daar momenteel Pride Month is. In Nederland is het pas in augustus zover: dan vieren we hier de Gay-Pride. Naar verwachting krijgen dan alle Nederlandse Facebook gebruikers automatisch zo’n regenboog-vlaggetje ter gebruik.



Er is een hack...


Kun je niet wachten en wil je nu al gebruik maken van Rainbow Pride? Wanhoop niet! Like de officiële LGBTQ Facebook pagina even. That’s it. Een kind kan de was doen. Binnen enkele minuten moet ook jij met Pride kunnen reageren!

Dit artikel is geschreven door Anke van Techgirl