Heftig: Dana (31) werd in brand gestoken door een jaloerse vrouw

De maatschappij door Annelot

Het leven van de 31 jarige Dana werd van de ene op de andere dag volledig op zijn kop gezet toen ze in brand gestoken werd door een jaloerse vrouw. Door deze actie is haar lichaam voor meer dan 60 procent verbrand! Toch liet ze zich niet kennen en vocht keihard om weer haar oude zelf te worden. Ondanks de artsen die tegen haar zeiden dat ze de rest van haar leven niets meer zou kunnen.

 

Na meer dan 200 operaties en drie jaar met een compressiemasker, kan Dana zichzelf nu eindelijk weer normaal in de spiegel aankijken. “Ik hoopte het natuurlijk wel, maar had nooit verwacht dat het mogelijk zou zijn om weer zoveel te lijken op mijn oude zelf”, vertelt ze aan Daily Mail. “Ik hou veel meer van de persoon die ik nu geworden ben, dan van degene die ik ooit was. Ik voel me een stuk zelfverzekerder ondanks de brandwonden die je op sommige delen van mijn lichaam nog steeds kunt zien. Ik ben door een hel gegaan, maar ben er sterker uitgekomen dan ik ooit had durven dromen!”

Celstraf

De vrouw die verantwoordelijk is voor alle ellende heeft een celstraf van 17 jaar gekregen. Ze was ervan overtuigd dat Dana een affaire had met haar man, nadat ze de twee met elkaar zag praten op een feestje en diezelfde avond nog nam ze wraak. Ze goot spiritus over Dana heen terwijl ze lag te slapen en stak haar in de brand om zoals ze zelf later zei ’haar mooie gezichtje te verpesten’. Dana: “Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat ze zoiets gedaan heeft, maar ik wil er geen tijd of energie aan besteden. Ik kan haar gaan haten, maar wat schiet ik daar mee op? Ze betekent gewoon niets voor me.”

 

Vieren

Elk jaar viert Dana op de dag van de aanval samen met haar vrienden en familie dat ze het heeft overleefd. “Ik heb ervoor gekozen om van mijn leven te blijven genieten, en niet elke dag weer bezig te zijn met het voorval. Ik wil er alles uithalen wat erin zin, want ik heb niet voor niets zo hard gevochten.”

Behandelingen

En vechten heeft ze gedaan. Na de aanval heeft ze dag en nacht gewerkt om er weer bovenop te komen; ze heeft alles gelezen wat er te los en vast zat over verbranding en heel veel verschillende behandelingen gevolgd, naast die vanuit het ziekenhuis. “Ik heb werkelijk alles geprobeerd wat er te proberen viel en mede daardoor ben ik ook weer helemaal de oude geworden. Het voelt voor mij zeker alsof ik dit heb verdiend."

Toekomst

Inmiddels is ze ook weer aan het daten, want dat was na de aanval onmogelijk. Ze kon fysiek gezien niet eens met iemand zoenen. Maar zelfs as ze Mr. Right niet tegen zou komen, wil ze een eigen familie stichten. “Hoewel ik het liefst kinderen met een partner zou willen, heb ik geen zin om daar nog heel lang op te wachten. Als ik niemand vind, ga ik voor IVF."

Lees ook: Agnes (26) sneed zichzelf: ‘De pijn zorgde voor rust in mijn hoofd’