Met deze tips kun je op zondagavond écht ontspannen

Lifestyle door Annelot

Grote kans dat jij doordeweeks weleens verlangend denkt aan het weekend. Hoe lekker zijn die twee dagen waarop je even helemaal bij kunt tanken? Of juist de kroegtijger uit kunt hangen. Toch zijn er veel mensen die op zondagavond alweer bezig zijn met de werkweek die eraan zit te komen. En dat is natuurlijk zonde, want je wordt er gestrest van terwijl zondag juíst de dag is waarop je niet met werk bezig hoeft te zijn. Daarom delen we een aantal tips met je waardoor je je zondagavond lekker ontspannen doorkomt.

1. Ga sporten

Door te sporten kun je je gedachtenstroom even doorbreken en je helemaal focussen op je lijf. Fiets nog even naar de sportschool of rol thuis je yogamatje uit. Door actief te zijn, kun je het weekend op een ontspannen manier afsluiten.

2. Laat alcohol staan

Prima als je een wijntje drinkt tijdens het eten, maar zet daarna de fles liever aan de kant. Als je het ene glas na het andere blijft drinken, zul je misschien op het moment zelf ontspannen, maar de volgende ochtend met een kater aan je bureau zitten is echt geen pretje.

3. Neem een bad of douche

Neem even een momentje voor jezelf en neem een uitgebreide douche of ga in bad. Gebruik een lekker geurende olie of douchegel en je gespannen gevoel neemt waarschijnlijk meteen af.

4. Bereid je voor

Door alvast een outfit uit te kiezen, je lunch klaar te maken en belangrijke papieren klaar te leggen hoef je daar niet over te piekeren als je straks in bed ligt. Geef je brein op deze manier wat rust.

Lees ook: Dit is de sport die het beste bij jou past volgens je sterrenbeeld