Hilarisch! New York heeft de Trump Towers, Rotterdam krijgt de... Lee Towers

De maatschappij door Michelle Bakker

Ja echt, je leest het goed. In Rotterdam staan twee torens die binnenkort zullen worden omgedoopt tot de... Lee Towers! De torens staan aan het Marconiplein. De projectontwikkelaar, die zelf toevallig Lee Foolen heet, laat weten dat de gesprekken met de Rotterdamse zanger al zo goed als rond zijn. 

Lee Towers

Lee Foolen van Foolen & Reijs kocht een van de twee oude Marconitorens. De andere toren is niet in zijn handen, maar ook die krijgt de naam van de beroemde zanger met de grote bril. Het idee voor de naam kwam na het viral filmpje van Arjen Lubach waarin gevraagd werd om naast America First, Netherlands Second te maken. "Hierin was te zien dat Amerika de Trump Towers heeft, en wij de Lee Towers. Omdat ik zelf ook Lee heet werd de grap al wel eens gemaakt om het de Lee Towers te noemen. Dat is nu wel in een stroomversnelling gekomen."

Lee Towers zelf zegt zeer vereerd te zijn. Toch is het project rond de naamsverandering nog niet helemaal rond. "Het is nog niet allemaal in kannen en kruiken, maar het ziet er goed uit," zegt de zanger. "Het is ongelofelijk dat dit je overkomt, net als alles in je leven. Feyenoord kampioen, een Edison Oeuvreprijs en nu dit. Mijn jaar kan niet meer stuk.”

Lees ook: Dit is de sport die het beste bij jou past volgens je sterrenbeeld