ZeBlundert: jullie grootste blunders bij schoonfamilie

Lifestyle door Michelle Bakker

Schoonfamilie is en blijft een dingetje: het is niet je eigen familie, maar in de meeste gevallen zit je er vaak genoeg mee opgescheept. Zeker als je de ‘koude kant’ nog niet zo goed kent is het even wennen en hoop je allerminst een slechte indruk achter te laten. Toch gaat het geregeld mis… Wij vroegen jullie naar de grootste blunders bij jullie schoonfamilie.

Katy (27): “Mijn vriend woonde nog thuis toen ik voor het eerst bij hem bleef slapen. Ik had zijn vader nog niet ontmoet, dus toen ik daar wakker werd en de keuken inkwam voor het zondagochtendontbijt, stelde ik me aan hem voor. So far so good, tot ik aan tafel wilde gaan zitten.  Ik dacht veilig naast m’n vriend te gaan zitten, maar nog voordat m’n billen de stoel raakten, maakte zijn vader me meer dan duidelijk dat dat niet de bedoeling was omdat dat ‘zijn plek’ was.  Ik schaamde me kapot en ging snel aan de andere kant van de tafel zitten. Al met al was het een gênante bedoening, vanwege het stoel-incident en omdat ik daar überhaupt voor het eerst aan tafel zat. Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder, is hij nog steeds m’n schoonvader en kan hij het met feestdagen en verjaardagen natuurlijk niet laten het verhaal af en toe nog eens te vertellen…”

Mayra (31): “Ik ben geen moeilijke eter, maar er zijn twee dingen die ik écht niet lust: blauwe kaas en geitenkaas. Toen er een eerste diner bij mijn kersverse schoonfamilie gepland stond, had mijn schoonmoeder aan mijn vriend gevraagd wat ik het liefst at. ‘Pasta is een veilige keuze’, antwoordde hij. En inderdaad, ik ben dol op pasta. Maar niet met de dikke, stinky blauwe kaassaus zoals zijn moeder het had gemaakt. Ik probeerde het door te slikken, maar kreeg het simpelweg niet weg. Na een beetje gegeneerd door het bord geroerd te hebben, kregen zijn ouders het door en moest ik schoorvoetend toegeven dat ik geen blauwe kaas lust. Niet lang daarna gingen we uit eten. Notabene in een restaurant waar je eet wat de pot schaft. Een keer raden wat er op het menu stond… Geitenkaassalade. Sindsdien had ik altijd het idee dat ze me een moeilijke eter vinden, maar dat valt echt mee!”

Senne (32): “Ik was zestien toen ik mijn huidige vriend leerde kennen. Na een paar maanden sliepen we zo ongeveer elk weekend bij elkaar en hij was dan ook ‘mijn eerste’. Tot zover niet zoveel aan de hand, totdat zijn moeder ons op zondagavond bij haar riep. Dat we het met elkaar deden, vond ze niet zo’n probleem. Dat we zoveel herrie maakten dat zelfs zijn jongere broertje het gekreun en gehijg hoorde, daar was ze minder blij mee… Inmiddels kunnen we erom lachen, maar op dat moment kon ik wel door de grond zakken!”

Roxan (24): “Sinds kort woont mijn vriend weer thuis bij zijn ouders. Ik blijf daar dus regelmatig slapen. ’s Nachts word ik nog weleens wakker om te plassen, dus liep ik de eerste keer in het holst van de nacht door een donkere gang naakt naar de badkamer. Daar deed ik het licht aan, de deur achter me dicht en dan ging ik naar de wc. Pas later kwam ik erachter dat zijn ouders met de deur open slapen en ze precies zicht hebben op de badkamerdeur. Grote kans dat ze mij dus naakt hebben gezien in de nacht!”

Lisa (30): "Met de feestdagen waren mijn vriend en ik een paar nachtjes slapen bij zijn ouders. Net als zijn oudere zus en broertje. De relatie was nog kersvers, dus we konden onze handen logischerwijs niet van elkaar afhouden. Op een saai moment sneakten wij weg naar zijn slaapkamer die tegenover de deur naar de woonkamer zat en doken in zijn eenspersoonsbed voor een quickie. Half in het bed en half onder de dekens lagen we te rommelen, toen zijn broertje de deur opeens opendeed. Ik schoot onder de dekens en mijn vriend zei: "Hallo! Ga weg!" Waarna zijn broertje zachtjes stamelde: "Uh, waar ligt de Monopoly?"...

Lees ook: ZeBlundert: jullie gênantste blunders in het openbaar vervoer