15 x eten als afrodisiacum: geef je seksdrive een boost

Liefde door Annelot

Kan jouw seksdrive wel een boost gebruiken? Waag je dan eens aan afrodisiaca in de vorm van eten. Deze 15 ingrediënten zorgen, volgens de wetenschap, dat je libido flink omhoog gaat.

 afrodisiaca

 

1. Knoflook

Het stofje allicine in knoflook zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen. En dat is vooral handig voor mannen, maar ook helemaal niet verkeerd voor jouw genot down under.

2. Vijgen

Bij de oude Grieken werd de vijg met liefde en vruchtbaarheid geassocieerd. En zeg nou zelf: deze vrucht lijkt extreem veel op het vrouwelijke seksorgaan.

3. Chocolade

Het is inmiddels wel bewezen dat chocolade je libido een oppepper geeft. De stofjes anandamine en fenylethylamine geven je volgens wetenschappers een gevoel van geluk, opwinding en euforie. Vinden wij helemaal niet erg!

4. Basilicum

Italianen zijn niet voor niets zo romantisch. Basilicum heeft een bepaalde geur die stimulerend werkt en je hard sneller laat kloppen.

5. Bananen

In bananen zitten stofjes die je libido een flinke boost kunnen geven. Zo zit er bijvoorbeeld kalium, magnesium en vitamine B in.

6. Avocado

Door de Azteken werd de avocadoboom vroeger testikelboom genoemd. En dat snappen we wel, door de vorm van de vrucht en hoe ze met zijn tweetjes aan de boom hangen. Ook bevatten ze veel vitamine B6, kalium en foliumzuur die niet alleen de immuunsysteem maar ook je libido stimuleren.

7. Amandelen

De amandel staat al sinds de oudheid symbool voor vruchtbaarheid. Wetenschappers hebben dan ook aangetoond dat er in amandelen veel vitamine E en magnesium zitten.

8. Asperges

Asperges zitten bomvol kalium, vezels, vitamine B6, vitamine A vitamine C, thiamine en foliumzuur. Deze laatste topper zorgt ervoor dat de histamineproductie een boost krijgt, wat weer helpt bij het krijgen van een orgasme.

9. Honing

Honing wordt ook wel vloeibaar goud genoemd en dat is niet voor niets. Het leidt je hormoonhuishouding in goede banen en bevat stikstofoxide, dat je bloed sneller laat stromen.

10. Rode peper

Het stofje dat verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van rode peper, zorgt er ook voor dat de zenuwuiteinden op je tong gevoeliger worden. Deze produceren op hun beurt weer neurotransmitters zoals adrenaline die ervoor zorgen dat je zin krijgt.

11. Oesters

Hoe onsmakelijk dit weekdier er ook uit kan zien, de oester zit wel bomvol zink dat zorgt voor een hoger libido. Ook schijnt het de spermaproductie te verhogen.

12. Granaatappel

Dit superfood, bevat heel veel antioxidanten die belangrijk zijn voor de toestroom van bloed naar je flamoes. Ook helpt het als hij last heeft van erectieproblemen.

13. Zalm

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, wat niet alleen belangrijk is voor de gezondheid van je hart, maar ook voor de aanmaak van oestrogeen, testosteron en progesteron. Deze hormonen geven jouw seksdrive gegarandeerd een boost.

14. Walnoten

Net als amandelen zitten walnoten ook bomvol met vitamine E en magnesium. Ook bevatten ze omega 3-vetzuren die de hormoon aanmaak stimuleren.

15. Aardbeien

Omdat aardbeien bomvol vitamine C zitten, wordt de aanmaak van neurotransmitters in de hersenen gestimuleerd. Die er op hun beurt weer voor zorgen dat je libido een boost krijgt.

 

Lees ook: Zo weet je of je echte liefde hebt gevonden of alleen verliefd bent