Ieks! Snot eten blijkt dus best gezond te zijn

Lifestyle door Annelot

Geef toe: ook jij zit af en toe met een vinger in je neus te graven. Echt smakelijk ziet dat er niet uit, dus meestal doen we het stiekem. Maar al helemaal not done is het als je ook nog je eigen snot opeet, want dat is ronduit smerig! Toch zouden we dat volgens recent onderzoek vaker moeten doen. Het eten van snot heeft namelijk ook zo zijn voordelen.

Tijdens het onderzoek is een schoolklas in twee groepen opgedeeld. De ene helft moest neuspeuteren en het snot opeten, de andere helft mocht niet neuspeuteren. Het bleek dat het immuunsysteem van de kinderen die hun snotjes opaten positief reageerde. Door snot te eten, breng je een kleine hoeveelheid natuurlijk bacteriën weer terug in je lichaam. En die kunnen ervoor zorgen dat je immuunsysteem versterkt wordt.

Volgens de wetenschappers van de technische universiteit MIT in de Verenigde Staten is het evolutionair gezien heel logisch om uit je neus te eten. "We komen oorspronkelijk niet uit erg hygiënische omstandigheden, dus misschien werkt de huidige drang om alles schoon en steriel te houden helemaal niet in ons voordeel", vertelde professor Napper hij bij CBC News. De overdreven hygiëne zou er volgens hem toe geleid hebben dat meer mensen last hebben van allergieën en auto-immuunstoornissen.

Lekker blijven peuteren dus! Let wel op dat je niet té vaak in je neus peutert. Het kan namelijk ook zorgen voor een bloedneus of een voorhoofdsholteontsteking.

Lees ook: Dit is waarom je kat altijd op je spullen gaat liggen