15 originele cadeaus voor Moederdag 2017: dit zijn ze

Mama door Michelle Bakker

Op 14 mei is het weer zover: Moederdag! Een luchtje, een dagje sauna… Maar veel verder kom je niet: een leuk en origineel cadeau vinden voor Moederdag is zo makkelijk nog niet. Daarom hebben we, om jullie een handje te helpen, het internet afgestruind en de leukste en meest originele ideeën voor Moederdag op een rij gezet. 

15 originele cadeaus voor Moederdag

1. Een bedrukte lepel 

Elke dag een moeder laten weten dat ze de beste is, dat lukt bijna niemand. Maar er is een manier om haar dagelijks een kleine blijk van waardering te geven. Via Etsy kun je een lepel laten bedrukken met je eigen tekst.

2. Uitgetypt gedicht ‘Moeders’ van Rene Oskam

Kende je Rene Oskam al? Deze dichter uit Leiden maakt, zoals hij het zelf zegt, gedichten in supernormaal Nederlands. En dat kan hij goed. Sowieso een aanrader om deze meneer te volgen op Instagram. Eén van zijn gedichten, Moeders, typt hij op bestelling voor je uit op dik papier. Inlijsten maar!

3. Jaap Toorenaar - Mijn moeder zei altijd

Eigenaardige uitspraken: elke moeder heeft ze wel. Jaap Toorenaar verzamelde ze jarenlang uit het hele land en heeft er een boek van gemaakt: Mijn Moeder Zei Altijd. Alhoewel dit boek niet nieuw is, heeft hij inmiddels ook een nieuwe versie voor vaders gemaakt: Mijn vader zei altijd. Hilarisch leesvoer. Ook als je nog geen moeder bent.

4. Een custom made kunstwerk 

Een print van een random schilderij kan leuk zijn aan je muur, maar nog leuker is een kunstwerk wat custom made voor je gemaakt is! En dat hoeft echt niet perse kneiterduur te zijn. Neem nu Kunst met Korting: creatieveling Anouk Reitsma maakt met liefde een hilarische en mooie tekening naar jouw wensen. Ben je in ieder geval zeker van een uniek en onvergetelijk cadeau. Benieuwd naar wat ze eerder heeft gemaakt? Al haar werk is te bewonderen op Instagram.

Kunst met Korting
Anouk van Kunst met Korting

5. Een heerlijke pyjama of huispak

Moeder zijn is een fulltime job, dat weet iedereen. En dus kun je haar vast heel blij maken met een fijne pyjama of huispak, met als achterliggende gedachte: sit back and relax. Een tipje van de redactie? Neem een kijkje bij Cyell, een Nederlands merk gespecialiseerd in relaxte nachtkleding.

6. Een collage van de leukste Instagramfoto’s

Een jonge of gewoon heel hippe mama? Dan kun je ervoor kiezen haar leukste Instagramfoto's af te laten drukken in een fotoboek of op een schilderij. Al haar instamemories aan de muur: hoe gezellig?!

7. Een e-reader met een aantal mooie boeken

Is jouw moeder nog iemand die altijd vier boeken meezuilt in haar koffer op vakantie? Dan is een e-reader misschien helemaal niet zo'n gek idee! Je kunt alvast wat boeken uitkiezen waarvan je weet dat zij ze mooi vindt.

E-reader

8. Een peeling

Heftig is het misschien wel, maar sommige vrouwen zouden dolgraag een verjongende peeling willen proberen. Is jouw moeder ook zo iemand? Waarom neem je haar dan niet eens mee naar een kliniek? Een peeling tegen huidveroudering stimuleert de huidcellen diep in de huid en bevordert de collageen- en elastineproductie.

9. Fietstocht langs jeugdherinneringen

Verzamel foto's, video's en verhalen van vrienden en fiets met je moeder langs alle plekken waar dit zich afgespeeld heeft. Laat haar erover vertellen en neem mooie foto's onderweg om later nog eens terug te kijken.

10. Een Hihahut tour

Een wattes? Hihahut dus. Speciaal voor de avontuurlijke moeder die niet vies is van een kampeertripje. Middenin het Zuid-Hollandse Groene Hart kun je een Hihahut reserveren en overdag kun je samen met je medereiziger op pad met de bijgeleverde vervoersmiddelen (tandem! boot! leuk!), langs speciaal uitgestippelde routes. 's Middags arriveer je bij een van de hutten en kun je heerlijk relaxen na een dag vol avontuur.

Hihahut
Hihahut

11. Een YouTube-video

Voor dit idee is enige monteerervaring wel gewenst. En een beetje tijd, want dat gaat het wel kosten. Maar dan heb je ook wat: een hommage aan moeders op YouTube! Maak een mooie levensloop met foto's, of laat al haar vrienden en broers en zussen iets liefdevols inspreken en monteer dit aan elkaar. Gegarandeerd goed voor een tranendal (in de positieve zin van het woord).

12. Een designertas

Wellicht iets wat je moeder altijd al had willen hebben: een designertas. Toch is zo'n prijzige aankoop niet weggelegd voor iedereen, maar tegenwoordig hoeft een designertas gelukkig geen rib uit je lijf meer te kosten. Je moet alleen iets creatiever op zoek: bijvoorbeeld bij thenextcloset.com of designer-vintage.com. Daar worden tweedehands designertassen voor een stuk minder geld verkocht. Even zoeken, maar wie weet vind jij nét dat pareltje waar je jouw moeder blij mee kunt maken.

13. Een toren van Tony’s Chocolonely chocolade

Is je moeder een echte chocoladefanaat? Dan maak je haar wellicht blij met alle, ja echt alle, smaken van Tony's Chocolonely. De verpakkingen zijn op zichzelf al een feestje, dus een mooie lint eromheen en je hebt een prachtcadeau.

14. Een dagje geiten knuffelen op de geitenboerderij

Een cadeau kan leuk zijn, maar veel moeders maak je ook blij met quality time. Een absolute aanrader voor moeders die wel een oppepper kunnen gebruiken: naar de geitenboerderij! Een dagje knuffelen met deze vrolijke springbeestjes met een lekkere lunch na afloop en mams is weer happy!

15. Een avondje liedjes zingen in een Amsterdamse kroeg

Niets zo ontspannend als de stembanden een goede oefening te geven. En waar kan dat beter dan in een Amsterdamse kroeg? Oefen de bekendste smartlappen en gooi die stembanden eens flink los onder het genot van een biertje of wijntje. Onze tips: café 't Mandje of de Twee Zwaantjes.

Lees ook: 8 x verrassend voedsel die helpt afvallen