Anna (26) werd gefilmd tijdens het vrijen: "was doodsbang dat hij het zou verspreiden"

Liefde door Annelot

Hoe ervaren je ook bent, de eerste keer seks met een nieuw iemand, blijft altijd een beetje spannend. Als dit je bekend in de oren klinkt, ben je niet de enige. De meeste vrouwen vinden het spannend om voor de eerste keer seks te hebben met een nieuw iemand. Lezeressen vertellen er alles over.

Anna (26): "Tijdens een stapavond, kwam ik een laatst een leuke man tegen. We dansten samen tot diep in de nacht en toen de kroeg ging sluiten, nam ik hem mee naar huis. Daar belandden we in bed en de seks was fantastisch! Helaas kwam ik er de volgende dag achter dat hij stiekem had gefilmd toen we het deden. Maandenlang was ik bang dat hij het filmpje zou verspreiden. Dat gebeurde gelukkig niet, maar elke keer als ik seks heb met een nieuw iemand ben ik bang dat hij gaat filmen.”

Merel (25): "Het engst aan seks met een nieuw iemand, vind ik dat het onwijs kan tegenvallen. Zo ontmoette ik een keer een jongen waarmee het heel erg klikte en ook de seksuele spanning was voelbaar. Maar toen het zo ver was en we samen tussen de lakens doken, was alle chemie ineens verdwenen. De seks was zó slecht en ik snapte er niets van… Na dit voorval was het zo awkward tussen ons dat we maar niet meer afgesproken hebben.”

Amy (35): "Ik ben niet iemand die zomaar het bed in duikt met jan en alleman. Als ik met iemand naar bed ga, is dat met iemand die ik ontzettend leuk vind en waar ik mezelf een relatie mee zie hebben. Helaas is dit niet altijd wederzijds, dus ben ik altijd bang dat de seks niets betekent voor de ander. Dat is zo pijnlijk!”

Evie (31): "Hoewel ik normaal gesproken best tevreden ben over mijn lichaam, kan ik erg onzeker worden als ik voor het eerst seks heb met een man. Ik heb kleine borsten en een beetje last van striae en als ik dan de eerste keer voor iemand uit de kleren ga, ben ik altijd bang dat hij me daardoor minder aantrekkelijk vindt. Gelukkig is dat nog nooit gebeurd, maar het blijft wel een dingetje.”

Lot (33): "Ik ben helemaal niet onzeker aangelegd, maar als ik seks heb met een nieuw iemand en hij krijgt hem niet omhoog, zakt mijn zelfvertrouwen wel echt naar een dieptepunt. Ik weet dat erectieproblemen meestal niet liggen aan de mate waarop een man opgewonden is, maar toch trek ik me zoiets wel persoonlijk aan. Al helemaal omdat het me al een paar keer overkomen is…”

Nienke (25): "Als ik de eerste keer seks heb met een nieuw iemand, ben ik altijd bang dat hij vindt dat ik veel kreungeluiden maak. Ik ben best luidruchtig en niet iedereen kan dat waarderen. Ook ben ik stiekem weleens bang dat ik per ongeluk een scheet laat. Gelukkig is dat me nog nooit overkomen!.”