Zo lang kun je een geopende fles wijn bewaren

Eten door Annelot

Een glaasje wijn tijdens het eten is natuurlijk heerlijk. En vooruit, ook nog een glaasje mee in bad dan. Maar een hele fles krijgen we meestal niet op. Hoelang kun je die geopende fles daarna nog bewaren? We hebben het antwoord voor je.

Echte wijnsnobs gieten de fles meestal door de gootsteen als hij na één avond niet op is. Maar dat is best zonde, want de meeste wijn gaat nog wel eventjes mee. Het grootste probleem als het gaat om de houdbaarheid van wijn is oxidatie. Doordat er zuurstof bij de wijn komt, krijgt hij een zure smaak. Daarom kun de wijn sowieso (ook rode) het beste in de koelkast bewaren. Je vertraagt hier namelijk het oxidatieproces mee.

Om de wijn nóg iets langer mee te laten gaan, kun je de zuurstof uit de fles trekken met een speciale vacuüm kurk. Drink je liever geen zurige wijn? Laat de fles dan, zelfs mét kurk in de koelkast, niet langer dan een paar dagen staan.

Bron, bron