Deze 3 wafelrecepten zijn om je vingers bij af te likken

Eten door Vrouwen redactie

Wafels zijn ideaal als ontbijt of lunch. Zeker in het weekend! Maar wist je al dat je ze ook heel makkelijk en goedkoop zelf kan maken? Alles dat je nodig hebt is een wafelijzer. Wat voor wafels kan je hier allemaal mee maken? Wij zetten drie heerlijke recepten voor je op een rij.

Zoete wafels met banaan
Niets is fijner op een zondagmorgen dan wakker worden met een lekker uitgebreid ontbijt. En met deze zoete wafels kan jouw dag al helemaal niet meer stuk.

Ingrediënten:
- Wafelmix
- 1 banaan in stukjes
- 1 van de volgende smeersels: chocopasta, pindakaas, honing, hagelslag, kokos (of allemaal kan natuurlijk ook)

Recept:
Maak de wafels klaar volgens de aanwijzingen op het pak (meestal hoef je alleen wat water bij te voegen en ben je zo klaar). Snij vervolgens de banaan in plakjes en doe de smeersels die je gekozen hebt erop. Klaar!

Hartige wafels
Wafels zijn natuurlijk heerlijk met allemaal zoete ingrediënten, maar hartige wafels maken kan ook. Lekker als lunch of als bijgerecht voor ’s avonds. Deze mozzarella wafels zijn goedkoop en zo gemaakt!

Ingrediënten:
- Handje meel
- 2 geklutste eieren
- Grote plak mozzarella
- Kruimels van geroosterd brood

Recept:
Pak drie kommetjes en doe in elk één van de volgende ingrediënten: de meel, de eieren en de broodkruimels. Pak vervolgens de plak mozzarella en snijd hem in een paar kleinere plakken (grootte kan je zelf bepalen). Vervolgens doop je elk plakje eerst in de meel, dan de eieren en dan de broodkruimels. Leg de plakjes in het wafelijzer en zet hem op gemiddelde temperatuur. Blijf er wel bij terwijl ze bakken, want ze zijn vaak sneller klaar dan je denkt!

Dieet wafels
Natuurlijk blijven ’s ochtends zoete wafels de lekkerste die er zijn. Maar ja, dat is niet altijd even goed voor het dieet. Daarom hebben we ook een optie voor je die wat gezonder is.

Ingrediënten:
- Wafelmix
- Walnoten
- Magere kwark
- Handje bevroren zomerfruit (aardbeien, blauwe bessen en frambozen bijvoorbeeld)

Recept:
Maak de wafels klaar volgens de aanwijzingen op het pak. Wanneer ze klaar zijn kan je het fruit en de noten met de yoghurt op de wafels doen. Wil je de kwark wat zoeter maken? Dan kan je er zelf een theelepeltje honing doorheen mengen. Eetsmakelijk!

Bron
Beeld: iStock