Deze vrouw is allergisch voor bijna alles, inclusief haar man

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Allergisch voor nootjes, huisdieren of wespen, daar hebben natuurlijk veel mensen mee te maken. Maar stel je voor dat je allergisch bent voor je eigen man, dat is toch niet voor te stellen? Toch is dit het geval voor de 29 jarige Johanna uit Minnesota, Amerika. Ze heeft haar eigen man al een jaar lang niet kunnen zoenen, of überhaupt bij hem in de zelfde kamer kunnen staan, wtf...

Johanna lijdt aan Mast Cell Activation Syndrome. Dit is een zeldzame aandoening waarbij je een zeer zwak immuunsysteem hebt en maar heel weinig dingen kunt verdragen, waaronder haar eigen man dus. Als ze in contact komt met verkeerde dingen vallen de cellen, die je normaal horen te beschermen, haar aan en dan kan ze in shock raken. Hier kan ze zelfs aan komen te overlijden.

Johanna leeft nu compleet geïsoleerd op de zolderkamer van hun gezamelijke huis met luchtfilters die de zuurstof filteren wanneer ze ademt. Het stel heeft geleerd om zich aan te passen. Wanneer ze een film kijken doen ze dit allebei op andere kamers en kunnen ze elkaar een berichtje sturen als ze erover willen praten. De doktoren hebben nog geen oplossing kunnen vinden, maar het stel blijft optimistisch. Ze laten deze bizarre omstandigheid niet tussen hun relatie komen. "Op onze trouwdag hebben we geloften gedaan aan elkaar; tot de dood ons scheidt. Het maakt niet uit wat het leven ons heeft gebracht," zei Johanna. "Ik kan je vertellen dat zelfs als ik dit heb totdat ik 90 jaar oud ben, ik nog steeds bij mijn man ben. Ik hou van hem".