Welke chocolade is het gezondst?

Eten door Annelot

Hoewel de chocolade eerst nog als ongezonde dikamaker zagen, weten we tegenwoordig ook dat het best wel gezond kan zijn. Het zit namelijk vol met anti-oxidanten en bevat weinig suiker. Maar dan moet je wel de goede soort kiezen. En welke is dat dan? Pure, biologische of rauwe chocolade? We hebben het antwoord voor je.

Een blokje pure chocolade op zijn tijd is een gezonde keus omdat het een hoog percentage cocao bevat. Het gaat zelfs nog verder: hoe hoger het percentage cacao, hoe gezonder de chocolade is. Een reep moet dan wel minstens 50 procent cacao bevatten, want dan krijg je de beste antioxidanten binnen.

Staat er op je reep dat het biologisch is, dan mag je ervan uitgaan dat 95 procent van de ingrediënten biologisch is. Dat betekent ook dat de cacaobonen geen pesticiden en insecticiden en synthetische stoffen bevatten.

Bij rauwe chocolade zijn de cacaobonen niet warmer gemaakt dan 46 graden en gaan er dus geen voedingstoffen verloren. De antioxidanten blijven in goede conditie. Ook wordt er geen suiker toegevoegd aan rauwe chocolade.

Lang verhaal kort: deze drie soorten chocolade zijn allemaal redelijk gezond, maar wil je ècht goed bezig zijn dan kies je voor biologische rauwe chocolade met minimaal 50 procent cacao.

Bron, bron, bron, bron