Zo help je je vriendin door haar break-up heen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Meestal duurt een vriendschap langer dan een relatie. Wanneer die relatie waarvan je vriendin dacht dat hij eeuwig zal duren, dan toch tot een einde komt, ben jíj degene die de gebroken stukjes weer aan elkaar moet lijmen. Daar ben je tenslotte vriendinnen voor! Met de volgende tips help jij je vriendin door die rot-tijd heen en weet je zéker dat ze binnen mum van tijd weer de oude zal zijn.

Herinner haar aan het feit dat het niet het einde van de wereld is en dat het 'echt allemaal wel goed komt'
Veel mensen denken na een break-up dat hun leven geen zin meer heeft. Ze liggen het liefst de hele dag in bed, vreten zich rond en hebben de nodige portie zelfmedelijden. Ook al gelooft ze er misschien niets van, vertel je vriendin dat er écht betere tijden aan gaan komen en dat ze een strong and independent woman moet zijn.

Hoor haar verhalen aan, keer op keer, op keer op keer
Je hebt al zeven keer aan moeten horen wat hij aan de telefoon zei en hoe hij zich gedroeg tijdens hun laatste afspraak, en je weet precies wat je vriendin gaat zeggen, maar dat MAAKT NIET UIT. Laat haar lekker haar verhaal doen, want ook dit hoort bij het proces van verwerken.

Vertel haar dat hij helemaal niet zo leuk was
Zo lang je haar er maar aan herinnert dat er nog miljoenen andere visjes in de zee zwemmen, (die bovendien véél beter bij je vriendin zullen passen) zal ze misschien een traantje minder laten.

Zet het voor 1 avondje op een zuipen en kijk eindeloos break-up movies.
En dan niet het soort zwijmel-films, maar die films waarin vrouwen geen mannen nodig hebben (zoals 'How to be Single' ).

Zorg ervoor dat ze niet meteen een Tinder-account aan maakt en los gaat
Want wanneer jouw vriendin na een impulsieve nacht wakker wordt naast die hete maar hersenloze tinder-boy, zal ze spijt hebben. En niet een klein beetje. 'De beste manier om over iemand heen te komen, is door iemand anders te doen', geldt zéker niet voor iedereen.

Maak een playlist met muziek waar ze wel vrolijk van MOET worden.
Tracks als 'I'm a survivor' en 'I don't need a man' doen het altijd goed. Geen uitzonderingen. Meezingen schijnt ook te helpen...

Bron, bron, bron