Eten dat in de toekomst mogelijk niet meer bestaat

Eten door Vrouwen redactie

Eten is ons leven. We doen het het liefst de hele dag door. Pasta's, salades, een lekker biefstukje, verse zalm. Het water loopt je misschien al in de mond. Maar zo vanzelfsprekend is dit eten niet. Door de klimaatverandering kan het weleens gaan gebeuren dat jij je favoriete voedsel niet meer in de supermarkt ziet liggen. De volgende producten kunnen in de toekomst minder tot niet meer geproduceerd worden volgens Telegraph.co.uk, als gevolg van de klimaatverandering.

Zalm
Deze vis voedt zich met kleine schelpdieren, maar door 'oceaan verzuring' gaan deze kleine beestjes dood. Experts uit Plymouth waarschuwen dat dit ervoor kan zorgen dat de zalm hieronder gaat lijden. Sinds 1840 is de oceaan 30% zuurder geworden door het absorberen van kooldioxide en broeikasgassen. Ai...

Bacon
Warme temperaturen en periodes van droogte kunnen de gewassen die varkens voeden schade toebrengen. Als de temperaturen blijven stijgen zullen boeren minder varkens gaan fokken, wat automatisch zorgt voor minder bacon. Geen gebakken eitjes met bacon meer... Huilen! En denk aan al die andere producten die van varkensvlees gemaakt worden, zoals al die soorten worst.

Kersen
Kersenbomen moeten extreem koel gehouden worden om kersen te kunnen produceren. Hoe warmer ze worden, hoe kleiner de kans wordt dat bestuiving bereikt wordt en er uiteindelijk kersjes aan de boom groeien.

Pasta
Tarwe wordt gekweekt tijdens koele seizoenen. Warmte heeft een negatief effect op de groei, maar ook de kwaliteit van de tarwe.
In de toekomst zal ons favoriete Italiaanse hapje schaars zijn.

Chocola
Andere producten die wellicht gaan verdwijnen omdat de verwarming van de aarde de productie in de weg kan zitten zijn honing, pinda's, koffie, mosselen en CHOCOLADE!

Het leven is niet eerlijk! Laten we hopen dat dit nog héél lang gaat duren.

Bron, bron, bron, bron