Dit is de basis van een mooie huid

Gezicht door Vrouwen redactie

Je verwacht het misschien niet, maar een goede cleanser is vaak nog belangrijker voor een mooie huid dan een goede crème. Een schone huid is namelijk de basis voor een gezonde huid. En dan te bedenken dat de meeste vrouwen juist hun geld inzetten op de crème. Dat is ook belangrijk, begrijp het niet verkeerd, maar hoe kan een goede crème goed werk verrichten op een vieze huid? Exact, that's the question. Onderzoekers ontdekten dat 1 op de 3 (EEN OP DE DRIE!) vrouwen haar gezicht niet reinigt. Daar moet verandering in komen!

Kijk het zit zo:
Stap 1: reinig je huid (elke dag) aan het begin van de dag voordat je verzorgingsproducten aanbrengt. En reinig je huid natuurlijk voordat je je bed in duikt. Als je make-up draagt kun je je huid ook twee keer reinigen. De eerste keer om de make-up te verwijderen, de tweede keer om de huid grondig te reinigen. Als je geen make-up draagt is één keer zeker voldoende, maar ook heel nodig. De hele dag functioneert jouw gezicht als een vangnet voor allerlei afvalstoffen die in de lucht hangen en andere negatieve invloeden van buitenaf. Die moet je zien te lozen voordat je naar bed gaat en jouw huid begint aan het herstelproces. En alleen je gezicht wassen met kraanwater is echt niet genoeg.

Stap 2: breng je favoriete dag- of nachtcrème aan. Omdat de huid 's nachts in een andere staat is dan overdag, is het echt belangrijk dat je overdag een dagcrème gebruikt en 's nachts een nachtcrème. Tussen deze twee zit namelijk wel degelijk verschil. Zorg bij beiden dat ze voldoende hydrateren en voldoende bescherming bieden.

Vind je je gezicht reinigen echt zoveel moeite? Waarom? Je kunt in twee minuten klaar zijn. En of je nou twee minuten later gaat slapen of twee minuten eerder moet opstaan, maakt ook geen bal uit. Zo makkelijk kan het zijn! Neem een micellair water voor nóg minder 'toestand'. Men neme een wattenschijfje, besprenkel het met micellair water, veeg het over het gelaat et voilà, je kunt al slapen of beginnen aan de dag. Wij zijn al eeuwen fan en zijn nu heel blij dat het inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar is en nog een stuk betaalbaarder dan in de Franse pharmacy ook.

Om te benadrukken hoe belangrijk een schoon gezicht is en hoe makkelijk het kan zijn heeft Garnier deze week de Schone Gezichten week, waar ook onze hoofdredactie vrolijk aan meedeed op Istagram met #schoongezicht #garnier. Doe ook mee!