Dit zijn de healthy choices bij fastfood restaurants

Eten door Annelot

Hoe gezond je ook probeert te leven. Zo af en toe kun je aan een fastfood restaurant niet ontkomen. Gelukkig kan dat prima samen gaan, want er écht genoeg gezonde opties bij deze ketens. Scroll snel verder om erachter te komen welke dat zijn.

1. McDonalds
Word je door je vriendje meegesleurd naar de Mac, terwijl jij veel liever voor iets gezonders was gegaan? Geen nood. Je hóeft niet te kiezen voor een gefrituurde maaltijd (als is dat wel verleidelijk als je die hamburgers ruikt), je kunt je ook op een salade of een wrap storten. Neem een bakje fruit als toetje en kies voor water in plaats van frisdrank. Op de website van McDonalds kun overigens precies vinden welke ingrediënten ze precies gebruiken.

2. Kentucky fried Chicken
De truc bij deze fastfood keten is om voor gegrilde in plaats van gefrituurde kip te gaan. Je kunt in plaats van friet ook een bakje aardappelpuree bestellen en een frisse salade (die niet helemáál skinny is) om het af te maken.

3. Subway
Hier kun je het beste voor een bruin broodje van 15 centimeter met kalkoenfilet, ham of gegrilde kipfilet gaan. Sla de saus over en kies lekker veel groenten in plaats van extra vlees. Ook hier kun je kiezen voor een salade.

4. Burger King
Heb je onwijs zin in een burger, maar wil je tóch niet helemaal voor een vette bek zwichten? Kies dan voor een Whopper Jr. (voor kinderen dus) zonder saus. Deze burger bevat maar 300 calorien. Kies er een salade bij en na je maaltje zit je nog vol ook.

5. Starbucks
Sla alle siropen en zoetigheden over en ga voor een gewone zwarte koffie. Als je er ook iets bij wilt eten, zijn er genoeg healthy choices. De Organic Yoghurt met fruit bijvoorbeeld of de Bircher met granaatappel en blauwe bessen.

6. Domino’s Pizza
Zonder pizza is je leven natuurlijk niet compleet, maar je wilt ook nog in je bikini blijven passen. Gelukkig kan het allebei gewoon als je voor een dunne bodem gaat en vooral gezondere toppings kiest zoals spinazie, champignons, paprika, tomaten en olijven. Vraag ook of ze (een deel van) de kaas willen weglaten?

Bron, bron, bron, bron