WTF journaal van dinsdag 5 juni

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: deze hete opa gaat viral, make-up op je oren is de nieuwste beauty-trend en volgens nieuw onderzoek is pasta helemaal geen dikmaker.

Hete opa
Oh, my! Deze opa uit Texas is de natte droom van elke oma. De 54-jarige Irvin Randle gaat dan ook keihard viraal met zijn eigen hashtag: #MrStealYourGrandma. En nadat je een paar foto’s hebt gezien snap je wel dat die hashtag heel erg toepasselijk is. De beste man had in eerste instantie helemaal niets door, omdat hij niet op Twitter zit. Van zijn dochter moest hij horen dat hij trending topic was. Hij vindt al die aandacht heel leuk, maar zegt dat hij zich altijd al zo heeft gekleed. Oh, en nog één ding: hij is leraar van een kleuterklasje. Smelt! Kort verhaal lang.

Nieuwe beauty-trend
Een beauty-statement maak je tegenwoordig met je oren. Want na de oor accessoire-trend, waarbij je minstens drie gaatjes per oor moet hebben is het nu de beurt aan oor-make-up. Met glitter oorlellen hoor je er namelijk helemaal bij deze zomer. Ze waren al te zien tijdens de openingsshow van Louis Vuitton tijdens Fashion Week, maar make-up artiest Violette, maakt de trend nu groot. Leuk idee voor je volgende festival of stapavond met vriendinnen? Kort verhaal lang.

Pasta geen dikmaker
Als je aan het afvallen bent, wordt vaak gezegd dat pasta je ergste vijand is. Maar wetenschappers claimen nu dat pasta helemaal geen dikmaker is, maar juist helpt om af te vallen. Dit geldt vooral als het een onderdeel is van het mediterrane dieet dat rijk is aan groenten en olijfolie. De studie is uitgevoerd door Italiaanse wetenschappers die het dieet van meer dan 23.000 mensen uit verschillende regio’s in Italië hebben geanalyseerd. De hoeveelheid pasta die zij aten werd vergeleken met hun BMI en omvang van middel en heupen. Wat bleek? Er werd geen verband gevonden tussen pasta eten en in gewicht aankomen, maar eerder het tegenovergestelde. Kom maar door met die borden pasta! Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron