Dit product is een wondermiddeltje voor je huid

Gezicht door Annelot

Havermout is al lang niet meer dat suffige ontbijt, maar helemaal terug van weggeweest en het is zelfs benoemd als ‘superfood’. Het zorgt namelijk voor veel en langdurige energie. Maar het is niet alleen een voedzaam ontbijtje, maar ook heel goed voor je huid. Het werkt namelijk ontstekingsremmend, haalt vlekjes weg, voedt en verzacht.

Eén van de grootste voordelen van havermout is dat het vuil absorbeert dat zich ophoopt in de poriën van je huid. Maar door de combinatie van lipiden en absorberende stoffen in het graansoort, droogt het je huid niet uit en brengt het als het ware en beschermend laagje over je huid aan. Het perfecte middeltje dus om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Daarom is een scrubmasker van havermout een must om te proberen. Dus sla je dure scrubs en maskers eens een keertje over en ga zelf aan de slag.

Doe-het-zelf scrubmasker
Meng een half kopje havermout met heet water en meng het goed door elkaar. Laat het even afkoelen en breng het daarna aan op je huid. Het is handig om even een handdoek op je schouders te leggen, want het wordt wel een beetje een kliederboel. Laat het 15 minuten intrekken en wrijf dan zachtjes met cirkelvormige bewegingen over je huid. Spoel af met lauwwarm water.

Tip: je kunt ook eens twee kopjes fijngemalen havermout met een kopje melk mengen en dit aan je badwater toevoegen. Je huid voelt daarna super glad en gehydrateerd aan.

Let wel: heel goed voor je afvoer is al die havermout niet. Zorg er dus voor dat het niet in de leidingen komt door er een filtertje overheen te leggen.

Bron, bron, bron, bron