6 Trucjes om je matte lippenstift mooi te houden

Gezicht door Annelot

Met matte lippenstift op, ben je helemaal on-trend. Het is best gedurfd, maar toch subtiel én het blijft lang zitten. Mits je het op de juiste manier aanbrengt. En dat is best wel een klus. Toch durven we wel te beloven dat het met deze trucjes een stuk makkelijker wordt.

1. Als je van plan bent om matte lippenstift te gaan dragen, kun je je lippen het beste eerst exfoliëren Je haalt daarmee de losse velletjes weg die een mooie matte look heel erg in de weg zitten. Een glad en zacht begin is het halve werk. Gebruik bijvoorbeeld de Sugar Scrub & Lipbalm van Clinique.

2. Omdat matte lippenstift je lippen erg kan uitdrogen, is het verstandig om eerst een dun laagje lippenbalsem aan te brengen voordat je naar de lippenstift grijpt.

3. Om je lippenstift zo lang mogelijk mooi te houden leg je een tissue over je gestifte lippen en daaroverheen dep je wat transparante poeder. De poeder doet hetzelfde als het met je make-up doet, namelijk ervoor zorgen dat het langer blijft zitten.

4. Matte lippenstift is heel erg gepigmenteerd dus het valt al snel op als je een klein beetje buiten de lijntjes van je lippen stift. Gebruik daarom een lipliner om je lippen preciezer te kunnen inkleuren. Als je dan meteen ook je hele lip meeneemt, verleng je de levensduur van de matte lippenstift ook weer. Het maakt niet altijd uit of de lipliner dezelfde kleur heeft als je lippenstift, als hij maar niet donkerder is.

5. Nadat je matte lippenstift hebt aangebracht, kun je de lijntjes eromheen aanstippen met een concealer in de kleur van je huid. Zo komt de lippenstift nóg mooier uit en het verkleint je de kans dat het uitloopt. Neem bijvoorbeeld de Pro Longwear Concealer van Mac.

6. Wil je graag wat vollere lippen? Dep dan een beetje highlighter op het midden van je onderlip. Als het licht erop valt, geeft het je lippen meer diepte en dus volume.

Bron, bron, bron, bron, bron