Deze fouten maak je tijdens het scheren

Gezicht door Annelot

Het is niet altijd even leuk en het kost ook flink wat van je kostbare tijd, maar het moet toch écht gebeuren. Nu je straks weer met blote benen de deur uit kunt, wil je niet dat je look verpest wordt door dikke stoppels op je benen. Dus gaan we ons de komende tijd weer helemaal suf ontharen. We durven te wedden dat jij wel een paar van deze scheerfouten maakt.

1. Te snel scheren
We snappen dat je geen tijd hebt om heel lang over het scheren te doen, maar het loopt vaak niet goed af als je overhaast gaat scheren. Denk: wondjes, bloed dat langs de benen druppelt en gemiste stukken die nog helemaal behaard zijn. Neem voortaan dus gewoon eventjes de tijd. Scheelt een hoop ellende.

2. Elke dag scheren
Na één dag zijn je stoppels meestal alweer te zien, maar toch kun je dan beter niet meteen alweer naar je scheermes grijpen. Die korte stoppels eraf scheren, zorgt namelijk voor veel huidirritatie. Wacht gewoon nog even een dagje voordat je weer gaat scheren. Dit geldt ook voor waxen. Wacht minimaal vier weken voordat je weer gaat waxen, want te korte haartjes worden niet meegenomen door de waxstrip waardoor je dus maar half werk verricht.


3. Een oud scheermes gebruiken
Een wegwerp scheermesje heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Je kunt hem echt maximaal twee keer gebruiken voordat het tijd is om hem weer weg te gooien. Als je blijft scheren met een bot scheermes, krijg je alleen maar rode buitjes en niet de gladde benen die je zou willen.

4. Onder een hete douche scheren
Het is natuurlijk heerlijk om onder een hete douche te staan en dan meteen even je benen te scheren, maar dit kun je toch beter niet doen. Door de warmte gaan je benen een beetje opzwellen en daardoor kun je de haartjes minder dicht op de huid afscheren en blijf je dus stoppeltjes houden.

5. Geen scheerschuim gebruiken
Misschien vind je het niet nodig om scheerschuim te gebruiken of heb je het toevallig niet in huis, maar zonder scheerschuim scheren is echt not-done. Je krijgt dan namelijk sneller wondjes en je huid droogt ervan uit. Ben je echt geen fan van scheerschuim? Gebruik dan een alternatief, zoals babyolie of kokosolie.

6. Scheren in de ochtend
Je denkt waarschijnlijk dat 's ochtends scheren handiger is omdat je er dan de hele dag plezier van hebt, maar toch kun je dit beter 's avonds doen. Je benen zwellen namelijk tijdens het slapen een beetje op en als je dan zodra je wakker wordt, gaat scheren kun je net als bij punt 4 de haartjes niet dicht genoeg op de huid afscheren. Resultaat: stoppelige beentjes.

Bron, bron, bron, bron