Of je koriander lust ligt dus niet aan je genen

Eten door Mariëlle

Koriander, you hate it or you love it? Nee joh. Ooit gehoord van 'met de paplepel ingegoten'? Dat gezegde slaat pas de spijker op zijn kop als het gaat om koriander. Eerder hingen de geruchten in de lucht dat het ligt aan je genen of je wel of geen koriander lust. Maar de invloed van je genen blijkt nihil te zijn. De invloed van je afkomst daarentegen is veel groter.

Een groep van 1.400 jongeren werd gevraagd naar hun mening over koriander. Daaruit bleek dat verschillende etniciteiten verschillende meningen hebben over koriander. Van de ondervraagden uit het Midden Oosten gaf maar 3% aan koriander niet lekker te vinden en van de groep uit Oost-Azië gaf 21% aan dat ze een afkeer hebben tegen het kruid.

Het schijnt zelfs dat je jezelf kunt aanleren om koriander lekker te vinden. Dat zou het leven voor sommigen een stuk makkelijker maken. Je hersenen leggen namelijk meteen een link bij de smaak of geur van koriander. Zodra jij koriander haat, zullen je hersenen meteen negatief reageren. Herhaling van de confrontatie kan je mening over koriander veranderen. Hoe erg je het ook haat, je kunt alleen van je haat afkomen door het te eten. Je moet dus even door de zure appel bijten. Door de vieze koriander in this case. Het schijnt ook te helpen om pesto te maken van de koriander. Iets met gehakte blaadjes.

Bron, bron, bron, bron