De reden dat je altijd te laat komt is helemaal niet erg

Vrije tijd door Mariëlle

Vanaf nu hoef jij je nooit meer schuldig te voelen als je voor de honderdduizendste keer op het nippertje te laat komt. Je kunt er namelijk niks aan doen, en eigenlijk is het alleen maar een hele positieve eigenschap.

Al zijn het maar een paar minuutjes, te laat is te laat. Al zet je je wekker een uur eerder dan gebruikelijk, prepareer je je ontbijtje alvast een dag van te voren en stel je zelfs je outfit al samen voordat jij je nachtrust pakt, het lukt je maar niet om op tijd te komen. Over dat talent beschik je gewoon niet. En je snapt niet zo goed waarom, want je komt altijd net een paar minuutjes te laat. Welke hersenkronkel houdt je tegen om net die paar minuutjes eerder van huis te vertrekken?

Blijkbaar kun je er niks aan doen. Bij chronische laatkomers zit het in hun systeem om te laat te komen. Ze doen dit al hun hele leven, zijn niet anders gewend en kunnen ook niet meer anders. Dit is een eigenschap die niet meer af te leren is. Eens een laatkomer, altijd een laatkomer.

Naast dat je er niks aan kunt doen, het bij de aard van het beestje is gaan horen en je het jezelf nooit meer kunt afleren, hebben laatkomers nog een overeenkomst: ze zijn allemaal knetter optimistisch en het zijn levensgenieters. Dat hebben onderzoekers uitgevogeld. Jij, laatkomer, gelooft namelijk dat je in een bepaalde tijd meer kunt doen dat mogelijk is. Dat maakt je een optimist. Omdat je zo positief bent ingesteld, heb je vaak weinig last van stress. Optimisten zijn blijer en daardoor productiever, creatiever en betere team players. Laatkomers zijn relaxer, en maken zich minder druk over dingen die er minder toe doen. Ze kijken niet de hele dag op hun horloge en hebben daardoor meer tijd om van het leven te genieten.

Dus eigenlijk is heeft het alleen maar voordelen om te laat te komen. Weg met die wekker!

Bron, bron, bron, bron, bron