10 redenen dat je NU naar Brixental wilt

Reizen door Mariëlle

Pak je koffers en vlieg net als Vrouwen.nl's Mariëlle zo snel mogelijk naar Brixental. Op wintersport. Winter? Je hoopte juist dat de zomer een beetje zou doorbreken. Precies, en daarom wil jij naar Brixental in Oostenrijk. En wel nu.

1. De omgeving van Brixental ziet er fantastisch uit en is daarom knetter fotogeniek!

2. Door de mooie lichtval in Brixental worden al je foto's mooier. Zelfs de bloopers.

3. Je kunt er sneeuwhappen én zonnebaden te-ge-lijk-er-tijd! Wanneer je de piste af skiet, vooruit, achteruit, jezelf gewoon laat rollen (er zijn nou eenmaal meer manieren die naar het dal leiden), kun je daarna linea recta met je toeter in de felle zon plaatsnemen. Door de vaart die je hebt als je via de piste naar beneden gaat heb je warme kleding nodig. Maar zodra je beneden bent kun je al je thermo-waar afgooien waarna je soms aan een t-shirtje al genoeg hebt.

4. Het wordt er al 21 jaar lang steeds warmer, terwijl de sneeuwgarantie blijft. Te weinig sneeuw? Dan worden er direct sneeuwkanonnen ingezet, zodat het tekort niet eens wordt opgemerkt.

5. Zelfs met mist heb je er nog prachtig uitzicht.

6. Je hebt in Brixental ongeveer het hele seizoen sneeuwgarantie: 155 dagen per jaar om precies te zijn, en 113 dagen ligt er een gesloten sneeuwdeken over het dal. In de zomer ben je er ook op je plek, want de omgeving is er zonder sneeuw net zo prachtig. Tussen het winterseizoen en het zomerseizoen is er maar 6 weken niks te doen in dit gebied. Dan hebben de inwoners vakantie en kunnen ze even opladen voor het volgende seizoen.

7. Het eten is gruwelijk lekker en wordt alleen maar beter. Je kunt er nog steeds traditionele gerechten als schnitzel en de bovenstaande käsespätzle eten (wat je echt enorm nodig hebt als je op de piste zit), maar het wordt steeds lekkerder. En dankzij het KochArt-concept kun je er in steeds meer restaurants eten uit de regio eten. Restaurants die zijn aangesloten bij KochArt nemen hun producten bij KochArt af, waardoor ze kwaliteit-zeker zijn. De producten zijn ook een stuk gezonder. Zo hebben ze zelfs varkensvlees met Omega-3! Ook zie je de gezonde trend met superfoods voorbij komen. Het enige verschil is dat het in Oostenrijk is opgenomen in de levensstijl en geen trend is.

8. Niemand kijkt je gek aan als je een piste niet durft te nemen, je ski's uittrekt, en de afdaling maar gewoon lopend afhandelt. Pas wel op dat je goed aan de zijkant blijft zodat je niet overhoop geskied wordt.



9. Je hebt er hotels met DIT uitzicht. Dit uitzicht is vanuit het 4-sterren hotel Apenhof in Brixen. De kamers zijn trouwens ook enorm.

10. Je zit in maart/april buiten het hoogseizoen, waardoor de pistes zo goed als leeg zijn. Dat kun je je niet voorstellen als je gewend bent om in het hoogseizoen de bergen af te glijden, maar je hoeft in deze tijd van het jaar dus niet (we herhalen: níet) te wachten op de ski-lift. Er staat geen rij en er staan soms überhaupt geen mensen. Het is dus een stuk veiliger voor de mensen om je heen als jij je ski's onderbindt, want de mensen die je eventueel kunt tackelen die zijn er niet.