Zo bespaar je internet op je telefoon

Vrije tijd door Mariëlle

Whaaa, een knoop trekt zich in je buik als je van je provider een berichtje krijgt dat er nog maar 20% over is van je internetbundel. En je bent nog maar op de helft van de maand! Hoe overleef je dat nou weer? Je moet er niet aan denken dat je zonder internet de weg moet vinden naar... maakt niet uit waarnaar! Jouw richtingsgevoel laat je sowieso in de steek. Je hebt nog nooit op je richtingsgevoel kunnen vertrouwen. En wát moet je in Godsnaam doen als je in de trein zit? Pfff... je moet een manier vinden om te besparen op je internetbundel. We hebben een aantal tips paraat.

1. Zet het internet alleen aan als je het echt nodig hebt. Verder is bijna overal wel een wifi-punt waar je op kunt terugvallen. Ook die in de trein. Het zal even wennen zijn, maar het scheelt een hoop.
2. Zet je internet op 3G in plaats van 4G, want: hoe minder snel je internet is, hoe minder data je gebruikt. Dat ligt niet per se aan 4G zelf, maar vooral door de manier waarop je je internet gebruikt. Met sneller internet doe je veel meer.
3. Als het echt de spuigaten uitkomt, kun je het internet zelfs op 2G zetten. Dan kun je helemaal weinig doen en daardoor zal je minder data verbruiken. Alleen is nu de vraag: wat frustreert meer? Retetraag internet of helemaal geen internet?



4. Check bij je provider wat er zo vreet aan je internetbundel, en kijk wat je daaraan kunt doen.
5. Vaak kun je ook in je telefoon zien welke apps zoveel internet gebruiken. Ga naar je instellingen, mobiele netwerken, en scroll naar beneden. Daar zie je hoeveel mb jouw apps gebruiken. En daar staan inderdaad apps tussen waarvan je je überhaupt afvraagt waarom ze internet gebruiken.
6. Stel je mail zo in dat hij niet meteen alles inlaadt zodra je internet aan staat, maar pas wanneer je je mail opent.


7. Er bestaan zelfs apps die ervoor zorgen dat je minder mb's verbruikt. Die zijn ideaal wanneer je in het buitenland bent. En ze kunnen net zo ideaal zijn als je nog maar een paar mb's over hebt zo halverwege de maand. Onavo is zo'n app.
8. Zoek uit welke webbrowser de minste mb's verslindt, daar kan ook nog weleens een verschil in zitten.
9. Schakel van alle apps de push-berichten uit.
10. Whatsapp gebruikt heel veel data, ga daarom weer eens ouderwets sms'en. Bijna elk abonnement is tegenwoordig voorzien van onbeperkt sms'en, of zo'n enorme sms-bundel die je van z'n lang zal ze leven niet op krijgt. Let er bij iPhones wel op dat je iMessage uit staat, want anders verbruik je alsnog internet bij het versturen van je berichtjes.

Bron, bron