Wanderlust Woensdag: Dit zijn de beste road trips in de wereld

Reizen door Vrouwen redactie

De wind in je haren, de volume knop naar rechts, mee zingen met je favoriete nummers en dit allemaal met de mooiste uitzichten ever.
Roadtrippin'. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. De meiden van Wander-Lust hebben de beste road trips in de wereld voor je op een rij gezet!

Wist je dat.... de totale lengte van alle wegen ter wereld 68.937.575km bedraagt? Als je daar met 100km p/u overheen zou rijden dan zou het 79 jaar duren om alles gezien te hebben!



Icefields Parkway, Canada
Dit is waarschijnlijk een van de mooiste road trips van de wereld. Onderweg is er namelijk een mooie route die door twee natuur gebieden loopt. De weg staat ook wel bekend als de highway 93. Deze 230 km lange weg is zo voorbij dus haast je niet! Neem alle tijd om al dit moois te aanschouwen.



Route 66, USA
Sarah van Wander-Lust maakte deze bijzondere reis een jaar geleden. Het is een hele belevenis van het begin tot het eind, met op de route onder meer de Las vegas, de Grand Canyon en Pacific Coast Highway.



Great ocean road, Australie

Het is een van de hoogtepunten voor backpackers die van Adelaide naar Melbourne reizen. Onderweg kom je de beroemde 'Twelve Apostles' tegen en spot prachtige wilde dieren, Stop langs verlaten strandjes en de beste surf spots!



Salar de Uyuni, Bolivia

Het is de grootste zoutvlakte ter wereld en dit maakt het een creepy maar o zo bijzondere road trip.
Kom wel voorbereid want het is er heet. Tijdens het regenseizoen ligt er vaak een klein laagje water op de vlakte waardoor je een spiegel effect krijgt.

Hier kun je wel vette selfies maken!

Benieuwd naar de volledige lijst? Check hier!

bron, bron, bron