Social media is slecht voor je relatie

Vrije tijd door Mariëlle

Oude liefde roest niet en op social media is je oude liefde makkelijker te vinden dan je soms zou willen. 1+1=2... gevaarlijk!

Sinds social media het internet heeft overgenomen kunnen oude liefdes elkaar ineens heel makkelijk vinden. Veel oude liefdes komen weer in contact met elkaar. Ze halen wat herinneringen op (gezien die gezamenlijke herinneringen waarschijnlijk het enige is wat de twee oude geliefden nog met elkaar verbindt) en daarmee kunnen ook de gevoelens van toen weer aangewakkerd worden. Die aller eerste geliefde, die aller eerste kus blijft altijd vers op je netvlies staan. Die blijft het meest bijzonder van allemaal. Zegt de wetenschap.



Die eerste kus en liefde herinner je als het meest intens. Psychologen vergelijken het met sky diven: die eerste keer blijft het meest intens, hoe vaak je daarna ook springt. De eerste herinnering van iets wat je doet blijft je altijd beter bij. Zeker als het iets spannends is. Die eerste relatie zal je altijd goed bijblijven. Bij jouw eerste liefde zul je eerder de neiging hebben om hem op te zoeken om te kijken hoe het met hem gaat, juist omdat hij zo helder in je geheugen staat. Als je diegene dan opzoekt via social media en weer met diegene in contact komt, herinneringen ophaalt waarbij de bijbehorende gevoelens komen kijken (die gevoelens die je vroeger ook had op het moment dat de herinnering gemaakt werd), zal de kans groter zijn dat de vonk opnieuw overslaat.

Door die hereniging van oude liefdes door social media zijn al heel wat relaties geklapt. U bent gewaarschuwd.

Bron, bron, bron, bron