8 Afschuwelijke dingen die iedere kaashater herkent

Eten door Renée

Nederland en kaas is zoals stroop op je pannenkoek. Je hand en je smartphone. Kortom: kaas hoort bij Nederland, Nederland hoort bij kaas. Maar shock horror... Niet iedere Nederlander houdt van kaas. Echt. Daarom zijn de volgende dingen ook zo herkenbaar voor alle kaashaters in dit land.


1. Door de geur van kaas moet je kokhalzen

Het liefst loop je met je neus dicht langs een kaaswinkel want boy, wat stinkt dat verschrikkelijk zeg. Maar echt, het is afschuwelijk die geur. Het zou verboden moeten worden.

2. In ongeveer ieder gerecht wordt kaas verwerkt
Van een salade tot pasta: over zit kaas op of in. WAAROM?! Kaas is echt overal. Op broodjes, op hamburgers, in je taart (cheesecake, get it?). Dat is best lastig als je niet dol op kaas bent.


3. Je kunt een kaashater zijn maar wel gesmolten kaas eten

Er is gewoon iets met 'harde' kaas. Gesmolten is het voor sommige mensen nog wel te pruimen - hallo, tosti?! - maar zodra de kaas hard en koud wordt kunnen we het niet meer door onze strot krijgen. Zo zijn we dan ook weer.

4. Mensen kijken je altijd raar aan als je zegt dat je geen kaas lust
Net zoals wanneer je iemand vertelt dat je niet van koffie houdt. Snappen ze niet.


5. Mensen stellen je vervolgens allemaal rare vragen

Oké, je lust geen kaas. Maar je houdt wel van een tosti toch? En pizza? Op zo'n moment heb je een facepalm emoji nodig.

6. Verjaardagen zijn niet jouw favoriet
Bij een typische verjaardag staan er altijd blokjes kaas op tafel. Toast met brie, je kent het wel. En als dat tegen een plakje worst aan ligt is de kans groot dat je niet meer hoeft...


7. Je eet niet graag bij anderen thuis

Grote kans dat je iets met kaas geserveerd krijgt, maar je wil niet ondankbaar overkomen door te zeuren dat je geen kaas lust.

8. Iedereen gaat er vanuit dat je kaas eet
Nu het algemeen bekend is dat kaas in ongeveer ieder gerecht zit gaat ook iedereen er vanuit dat je kaas eet. Grote kans dat je iets bestelt in een restaurant waar kaas op of in zit. Zie dat maar eens uit je gerecht te krijgen...

Bron, bron, bron en bron