Blogger bereidt al haar eten met dit apparaat

Eten door Vrouwen redactie

Maak kennis met de Zweedse Katja Wulff. Dit is misschien wel de creatiefste foodblogger around. Ze bereidt namelijk ál haar eten met een koffiezetapparaat. Wat blijkt? Dat oude koffiezetapparaat voor filterkoffie, zo eentje die je ouders nog wel op zolder hebben staan, is een alleskunner! Katja maakt er soepen, stoofschotels, pasta’s, broodjes en pizza’s mee. Én voer voor haar katten...

Haar verhaal is erg grappig. Katja woonde in 2009 in een studentenhuis en vond het vreselijk om in de gedeelde keuken te moeten koken. Ze houdt namelijk niet echt van mensen, zo vertelt ze aan Vice. “Ik ben niet echt een heel sociaal persoon en ik walgde van het idee dat ik dan met andere mensen om moest gaan." En dus kwam het zo uit dat ze op een erg brakke en asociale dag besloot haar noodles te maken met het koffiezetapparaat op haar kamer. Dat ging hartstikke goed! Zo goed dat Katja ging experimenteren met wat je nog meer kan klaarmaken met een koffiezetapparaat.

Ziet er aantrekkelijk uit, toch?

Uiteindelijk zijn haar experimenten best wel uit de hand gelopen wat inmiddels heeft de Zweedse crea bea een eigen YouTube-kanaal waarop ze haar kookkunsten met koffiezetapparaten laat zien en een eigen blog: kaffekokarkokboken, wat letterlijk Koffiezetapparaatkookboek betekent.

Ideetje voor op je kamer? Pannenkoeken maken met op de koffieplaat.

Katja is niet alleen creatief met koffiezetapparaten. Ook haar haarstijltang blijkt fantastisch te functioneren als gril voor bijvoorbeeld cinnamon buns. Wij vragen ons wel af of je zo’n ding nog kunt afwassen… En hoe ze haar haar er nog mee zou doen?

Zie hier hoe Katja een vissoep maakt in haar eigen koffiezetapparatenkookshow (goed woord). De video is in het Zweeds, maar niet minder vermakelijk.



Bron, bron