WTF: Deze vrouw is hopeloos verliefd op Anders Breivik

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een Zweedse vrouw die ‘Victoria’ wordt genoemd, is helemaal hoteldebotel van Anders Breivik. Ja, die psychopaat en massamoordenaar die in 77 onschuldige mensen doodschoot op het eiland Utøya. Het AD meldt dat een anonieme vrouw toegeeft dat ze al jaren verliefd is op de crimineel. Ze heeft hem al 150 liefdesbrieven geschreven en noemt hem “liefste Anders”. Daarnaast stuurde ze hem cadeautjes waaronder een donkerblauwe das die Breivik droeg tijdens zijn proces in Oslo (wtf?!). Zelf heeft ze twee brieven van hem gekregen. Wat daarin staat is niet bekend.

Het verhaal wordt nog vreemder want de twee schenen elkaar al te kennen vóórdat hij zijn aanslag pleegde. Hij verbrak echter het contact in aanloop van de geplande moorden. Desalniettemin zegt Vicoria dat ze verliefd op hem is. ,,Ik maak onderscheid tussen Anders en Breivik. Voor mij is Anders mijn oude vriend en Breivik, de persoon die kwaad gedaan heeft. Elke dag mis ik hem meer en meer. Mijn gevoelens voor hem zijn alleen maar sterker geworden'', zegt de vrouw.

Het zou kunnen dat de vrouw lijdt aan een psychische aandoening: hybristofilie. Hybristofielen voelen zich seksueel aangetrokken tot criminelen. Mensen met deze aandoening raken opgewonden door de gedachte dat hun partner betrokken is geweest bij een moord, verkrachting, diefstal of andere duistere praktijk. Let op, het is geen masochisme (mensen die het ervaren van pijn fijn vinden) dat hybristofielen drijft. Het gaat echt enkel om de ‘gedachte’ dat hun partners kwaadaardig zijn.

Wij vinden het maar een bizar en eng verhaal.

Bron, bron