Word een betere dater

Vrije tijd door Mariëlle

In tijden van Tinder lijkt daten een vast onderdeel van de weekplanning in te nemen. Daten is voor velen toch een vorm van een 'grijs gebied'. Er hangen zoveel vragen rondom dit fenomeen. In theorie lijkt het zo makkelijk: je laat zien wie en hoe je bent en bekijkt dit ook bij de ander. Passen jullie bij elkaar dan beginnen jullie een relatie, pas je niet bij elkaar... sja, dan niet. Maar in het eggie is het zo moeilijk. Moet je wel of niet hard to get spelen of is het zo'n type die je met man en macht over de streep moet trekken? Moeilijk! Wellicht helpen deze 8 tips je om beter te daten.

1. Probeer op een effectieve manier de aandacht van de ander te winnen. Wees niet te speels en niet te lomp. Probeer de juiste balans te vinden om iemand te triggeren. De juiste balans tussen af en toe een plagerig grapje, maar pas op dat je niet lomp wordt.
2. Lach vooral niet te hard. Ook zonder geluid kun je beter niet te hard (glim)lachen, want een té grote glimlach geeft jouw behoeftes te makkelijk bloot en dat is niet aantrekkelijk. Dan word jij zelf ook te makkelijk ingeschat. En mannen willen jagen.


3. Subtiele, originele complimentjes werken. Maar leg het er niet te dik bovenop. De woorden "jij bent zo lekker" zullen de situatie er niet gemakkelijker op maken.
4. Het zijn de kleine dingen die het doen. Doe wat met die info! Onthoud kleine dingetjes zoals wat hij aanhad toen je hem ontmoette, welke datum het was, wat zijn lievelingsdrankje is. Daarmee toon je oprechte interesse. Probeer dus écht te luisteren naar wat hij te zeggen heeft en laat je niet te veel afleiden door zijn verleidelijke blik. Doe het trouwens niet te overdreven, want dan wordt hij gek (op de verkeerde manier).


5. Mensen zijn vaak bang voor ongemakkelijke stiltes. Probeer die vooral niet te vullen met onzin waar hij niet in geïnteresseerd is. Een stilte is niet eens zo erg. Beter dan hem lastigvallen met jouw beauty-rituelen.
6. Laat verschillende kanten van jezelf zien. Dat je een mooi koppie hebt en dat je lief kunt lachen ziet hij meteen wel en dat is misschien zelfs de reden dat jullie überhaupt tegenover elkaar zitten (moet je ook maar net willen). Dus laat zien dat er meer zit achter dat lekkere bekkie van je.

7. Dat je tijdens een date kunt lachen is heel belangrijk. Maar ga niet de clown of 'Barbie' uithangen. En maak al helemaal geen grappen ten kosten van anderen. Dat is simpel gezegd not done.
8. Vergeet de verleiding niet als je met hem praat. Blijf flirten. Niet te overdreven, maar een kleine flirt hoeft niet uit te blijven.

Succes!

Bron, bron, bron, bron, bron