Culinair eten op Mysteryland '15 doe je zo

Reizen door Vrouwen redactie

Dacht jij dat Mystyland alleen maar een festival is voor types uit Almere (no offense), onder invloed van drank of drugs, die helemaal uit hun dak gaan op keiharde techno? Wrong! Op dit festival is er echt voor ieder wat wils. Dit jaar strijkt er op Mysteryland een heus Afrikaans dorp neer: een plek met Afrikaanse muziek, dans en snacks. Voor de echte waaghalzen wordt ook traditioneel voedsel geserveerd: sprinkhanen. Smaakt gewoon naar kip, denk je niet?


De mannen van Radio Noet Noet, vier Hagenezen met een hart voor Afrikaanse disco, funk, house en new wave, zijn samen met Chef Daan organisator van het Afrikaanse dorp. Daan (werkzaam bij een sterrenrestaurant in Scheveningen en mede-uitvinder van de Dutch Weed Burger) is verantwoordelijk voor de spinkhaan snacks op Mysteryland. Dit is dus dé kans om iets van deze topchef te proeven én iets spannends te eten.

Op de vraag of insecten niet een beetje vies zijn antwoorden de mannen van Noet Noet: 'Aiaiaiai, wat een bekrompen vraag weer, als er iets ‘the future’ van de nabije toekomst is (hun motto), dan zijn dat wel kleine beestjes met kleine behaarde pootjes in onduidelijke posities die je op kan eten. Dat weet je zelf ook wel.'

Zie hier de mannen van Radio Noet Noet, vastgelegd door fotograaf Erik Smits.

Sprinkhanen lijken eng, maar ze zijn super voedzaam! Dus doe even gezond tussen het raven, hakken en de konijnendansjes door en ga wat snacken in het insectencafetaria op Mysteryland. Durf jij het aan?


Bron, bron, bron