10 manieren om fit te blijven tijdens een kantoorbaan

Lichaam door Mariëlle

Voor zover wij weten is er nog niemand afgevallen door het hebben van een kantoorbaan. De hele dag achter een laptop aan je bureau zitten veroorzaakt geen zweet in de bilnaad en ook brengt het de hartslag niet op volle toeren. Hoewel… dat dan weer wel, maar niet omdat je zo ontzettend sportief beweegt. Nee, kantoorbanen zijn er niet om af te vallen. Kantoorvet is niet voor niks een begrip waar Word geen rood lijntje onder plaatst. Toch zijn er manieren om de kantoortijden wat fanatieker en gezonder door te komen om het kantoorvet richting het nulpunt te brengen.



1. Drink genoeg water. Hoe je genoeg water binnenkrijgt kun je lezen in het artikel 13 tips om genoeg water te drinken.
2. Ook al is het nemen van de trap een cliché, we benoemen hem nog maar eventjes, want die liften en roltrappen blijken wel heel verleidelijk te zijn.
3. Ook op je werkplek kun je sporten. Til tijdens het werken je hakken op en laat je teen op de grond staan. Doe dit 30 keer per uur. Als je het een uurtje vergeten bent dan verdubbel je dat het volgende uur.
4. Plan meetings in de vergaderruimte waarvoor je verder moet lopen.


5. Gebruik de lunchpauze om te lopen. Loop naar de supermarkt of whatever, als je maar loopt.
6. Als je moet printen, gebruik dan de printer die het verste weg staat.
7. Mail je met je collega’s? Loop gewoon even naar hen toe. Dat gaat sneller en je hebt weer wat stappen gezet.


8. Ruil je bureaustoel in voor een skippybal. Als je daar de hele dag op zit, train je de hele dag je buik- en rugspieren.
9. Als je een privékantoor hebt leg je een paar gewichtjes op je bureau zodat je kunt trainen tijdens het lezen van mails. Alleen als je een kantoor voor jezelf hebt. Anders sta je best voor schut.
10. Lift je benen als je achter je bureau zit. Gewoon recht naar voren.

Bron, bron, bron, bron, bron