De 5 beste sport apps

Lichaam door Vrouwen redactie

Sporten is gezond, geeft energie en maakt ons lichaam sterker en soepeler. Een ander bijkomend voordeel is dat we eens weggetrokken worden van de schermen waar we de hele dag mee bezig zijn. Dat betekent niet dat die schermen ons niet kunnen helpen met een perfect trainingsschema, het bijhouden van onze sportgegevens of ons voorzien van lekkere muziek tijdens het sporten. Deze vijf sport apps zijn ideaal in gebruik, zorgen voor heerlijke sportmiddagen en motiveren ons bij de work-outs.

1- Virtual trainer

Met deze app bouw je je eigen sportschema’s voor thuis. Kies welke apparaten en voorwerpen je wel en niet beschikbaar hebt en hoeveel minuten je wilt trainen en de app vertelt je welke oefeningen je kan doen. Het voordeel van deze app is dat wanneer je op start drukt een virtuele coach de oefeningen voordoet én bijhoudt hoelang je de oefening moet doen. Ook kan je de moeilijkheidsgraad zelf instellen. Elke dag tien minuten trainen met deze app werkt al!

2- Nike Running +

Hardlopen wordt nog leuker met de Nike Running + app. Het GPS systeem houdt bij waar je gelopen hebt, hoelang je gelopen hebt, hoe ver, hoelang je over een km doet en wat je statistieken zijn. De lay-out is simpel en overzichtelijk, en er zit niets bij wat je niet nodig hebt. Ook kan je wedstrijden doen met vrienden op de app, maar je kan ook alles voor jezelf houden en zien hoeveel je in totaal gelopen hebt. Wanneer je een nieuw persoonlijk record haalt of wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst 10 km gelopen hebt wordt je gefeliciteerd door een professionele sporter.

3- Nike Training Club

Nog een app van Nike. Deze app richt zich speciaal op vrouwen en biedt naast spieroefeningen ook yoga en oefeningen om spieren juist langer te maken. De app bevat daarnaast niet alleen uit foto’s, maar ook video’s en muziek om je lekker gemotiveerd te houden. Wat je doel ook is: spieren versterken, afvallen, leniger worden. Met deze app kan dat allemaal.

4- Instant heart rate

Tijdens of na het sporten is het handig om je hartslag te meten. Bijvoorbeeld om te zien of je conditie erop vooruit gaat (wanneer je conditie verbetert zou je hartslag sneller moeten zakken in rust na een workout). Heb je geen zin om een dure hartslagmeter te kopen? De app is best accuraat en geschikt als eerste hartslagmeter voor het sporten.

5- Yoga-studio

Deze app is de enige waar je moet voor betalen, maar is dat ook zeker waard. Verschillende yoga oefeningen voor beginners en gevorderden kunnen uitgevoerd worden in lessen met verschillende achtergrondmuziek. De 65 lessen duren tussen de 20 en 60 minuten en zijn uit te voeren in verschillende moeilijkheidsgraden.

Thumb: Thinkstock