Eindelijk smokey eyes zonder panda effect

Gezicht door Vrouwen redactie

Smokey eyes zijn nog steeds super trendy, alleen het aanbrengen van de look is zo lastig. Jij hebt vast ook die tijd gehad dat het enige wat je er van kon maken grote zwarte panda-ogen waren. Heb je het daarna opgegeven? Pak het dan nu weer op. Met de Smokey set van LOOkX kun je stap voor stap een goede smokey look creëren. De set bevat “smokey” black (nr 700 3D) of brown (Nr. 701 2D) oogschaduw, een exclusive eyeliner 07, een Ultra lash mascara en een leuk etuitje. Mylene en Miranda durfden het aan. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is deze vier handige stappen volgen, om de look te creëren.

Stap 1
Voor een geslaagde smokey look breng je eerst de eyeliner onder de onderste wimperlijn aan. Met een kwastje veeg je de lijn een beetje uit, zodat hij wat minder hard oogt. De liner is makkelijk aan te brengen en gaat goed met je handbeweging mee. Daardoor komt de zwarte make-up precies waar jij het wilt hebben.

Stap 2
Doe hetzelfde bij vlak boven de bovenste wimperlijn, op je ooglid. Ook deze veeg je met het kwastje uit. Vergelijk de ogen met elkaar. Werk eventueel een oog bij, zodat ze symmetrisch lijken.

Stap 3
Breng nu de oogschaduw op het ooglid aan en veeg deze samen met de onderliggende liner een beetje uit. Breng ook een beetje oogschaduw aan onder de onderste wimperlijn en veeg ook hier de twee samen uit. Zie je de smokey eye al tevoorschijn komen?

Stap 4
Breng de mascara vanaf de wimperwortel in zigzag bewegingen naar het puntje van de wimpers aan. Herhaal dit eventueel voor extra lange wimpers. De mascara is makkelijk te krullen en voelt lekker zacht aan.

Hopelijk is je smokey-eye angst nu weggehaald en durf je het met dit setje van LOOkX make-up ook aan! Op bovenstaande foto's zag je hoe deze tutorial uitpakte bij onze Mylene. Hieronder zie je het resultaat bij Miranda, die het ook probeerde. Zo zie je maar weer dat het toch altijd per persoon verschilt hoe de smokey eye eruit ziet! Ga jij 'm ook proberen?