Make-up foutjes die je ouder laten lijken

Gezicht door Vrouwen redactie

Sommige make-up foutjes zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat jij er ouder uitziet dan je zou willen. Dat willen we natuurlijk niet. Zorg er dus voor dat je die fijne lijntjes écht goed verbergt, zonder 12 lagen foundation en poeder, die je alleen maar ouder later lijken! Dit zijn de dingen die we voortaan niet meer gaan doen:

1. Moisturizer overslaan
Om de huid soepel en zacht te houden is het belangrijk om niet alleen 's ochtends, maar ook 's avonds in te smeren met moisturizer. Vooral het dragen van make-up en het verwijderen van make-up kan voor uitdroging van het huid zorgen, maar ook als je geen make-up draagt zorgen de seizoenen daar wel voor.

2. Extreme foundation gebruiken
Teveel foundation is sowieso een zonde, maar het laat je er ook nog eens ouder uitzien! De foundation zakt namelijk weg in fijn lijntjes waardoor die alleen maar geaccentueerd worden. Ga voor een lichte foundation of een CC cream en breng het met mate aan!

3. Highlighter op de verkeerde plekken aanbrengen
Hetzelfde verhaal als met de foundation, als je highlighter niet op de goede plek of veel teveel aanbrengt, kan het je ook ouder laten lijken. Breng het alleen lichtjes aan op je jukbeenderen.

4. Poeder over je hele gezicht aanbrengen
Ook je poeder zakt weg in die fijne lijntjes in je gezicht, waardoor je er ouder uitziet. Breng enkel poeder aan op de T-zone. Teveel poeder is geen goede look.

5. Eyeliner onder je oog
Om de lijntjes onder je oog niet te accentueren kun je het beste alleen eyeliner boven je oog aanbrengen. Laat het lijntje iets doorlopen om het oog ‘omhoog te trekken’.

Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron and bron