Bizarre plaatsen in India

Reizen door Vrouwen redactie

Een dorp vol tweelingen
Kodinhi is een klein dorpje met 2000 inwoners. Het bijzondere aan het dorp is dat er meer dan 350 paren tweelingen zijn. Het heeft onderzoekers over de hele wereld gefascineerd, en er kan alleen geraden worden naar de oorzaak. Bijna elke familie in het dorp heeft één of meer tweelingen.

Een stadje zonder deuren
De inwoners van Shani Shingnapur hebben heel veel vertrouwen in elkaar en in hun goden. Geen huis of winkel in het dorp heeft een voordeur. Ook is er bijna geen misdaad.

Meer vol skeletten – Roopkund Lake
Wanneer het ijs in het Roopkund meer (5000 meter boven zeeniveau) smelt, kun je honderden overblijfsels van mensenlichamen op de bodem zien. Waar die vandaan komen is tot op de dag van vandaag een raadsel. Onderzoekers denken dat ze tussen de 12e en 15e eeuw in het meer beland zijn. Ze hebben allemaal dezelfde soort hoofdwond, waardoor er vanuit wordt gegaan dat ze in een hinderlaag gelopen zijn.

15.000 ratten in een tempel
In India geloven veel mensen in reïncarnatie. In deze tempel lopen meer dan 15.000 ratten rond, waarvan gelooft wordt dat zei de reïncarnatie zijn van vrienden en familie. De ratten worden aanbeden, en mogen overal rondlopen. Zelf in de keuken. Er is maar 1 man die alle poep opruimt -arme man-, maar mensen bezoeken de tempel nog steeds heel graag.

Drinken tussen de doden
In dit café in Ahmedabad kun je lekker eten. Het enige verschil met andere plekken in de stad is dat je bovenop een eeuwenoud kerkhof zit. Sommige graven zijn afgezet met hekjes, en er is gewoon omheen gebouwd.

De zwevende pilaar
70 pilaren telt de tempel in Lepakshi, maar één daarvan zweeft boven de grond. Toeristen schuiven er doeken onder omdat het geluk schijnt te brengen.

Brug van boomwortel
Het duurde heel wat jaren voor deze bruggen klaar waren. Het Khasis volk liet de wortels van de rubberboom een bepaalde kant op groeien en maakte op die manier bruggen. De bruggen zijn soms wel 30 meter lang en de wortels zijn tot wel 500 jaar oud.

Bron bron, bron